DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi Saraçhane'deki 1 Mayıs eylemini sonlandırdığını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve sendikalarla Saraçhane'den polisin kapattığı Bozdoğan Kemeri'ne doğru yürümesi bekleniyordu ancak yaklaşık bir saat boyunca Saraçhane'de bulunan Özel, alandan ayrıldı. Sendikalar da müzakereler sonrası yürüyüşten vazgeçtiler.  

1 Mayıs Tertip Komitesi'nde yer alan DİSK ve KESK dışında TMMOB, Tabipler Birliği ve Türk Diş Hekimleri Birliği'nin de karara uyduğu öğrenildi.

1 Mayıs Tertip Komitesi 'yürümeme' kararını açıklarken yuhalandı.

Halk TV'ye konuşan KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, "Öyle bir şiddet uygulandı ki kitleye ileriye yönlendiremiyoruz. Yöneticiler bu sorumluluğu nasıl alıyor? Polisi çeksinler Taksim’i açsınlar, bu önlemler nedeniyle yürüyemiyoruz. Yürümeye çalışmak başka riskler yaratacak" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "5 kere görüştük, vali izin vermiyor, İçişleri Bakanı izin vermiyor diyor polis. Sendikaları dinlemiyorlar, kitle örgütlerini dinlemiyorlar, otoriter rejim bu işte. 1 Mayıs dünyanın her yerinde kutlanıyor, bir tek burada kutlanamıyor. Mevcut anayasaya uymayan bir siyasi iktidar, yurttaşlarına yeni sivil anayasa diyor, açın bu Taksim’i…" sözleriyle açıklamasını sürdürdü. 

Editör: Duygu Kaya