BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Av. Ülkü Doğan, Ankara’da gerçekleştirilen İYİ Parti Grup Toplantısı ve İYİ Parti İl Başkanları toplantısına katıldıktan sonra basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Doğan, hem ülke gündemine hem de İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nda yaşanan istifalara dair basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Doğan, “Partimizin kurultay sonrasındaki süre içerisinde istifa eden üye sayısı makul kabul edilebilecek bir sayıdır ki bunların tamamının Kurultay bağlantılı olmadığı da izahtan varestedir. Keza bu dönemde yeni üye kayıtlarımız da hızlanmıştır. Dolayışı ile binlerce kişinin istifa ettiğini ileri sürenler müfteridir. Keza bazı ilçelerimizde yüzlerce kişinin istifa ettiği ileri sürülmüş hatta pek çok ilçemizin istifa ettiği haberleri yayılmaya çalışılmıştır. Kongre sonuçları nedeni ile istifa ettiğini açıklayan sadece 2 ilçemiz vardır. Bunun dışında hiçbir ilçe başkanımız görevini bu nedenle bırakmamıştır. Yeni seçilen Genel Başkanımızın ve yeni oluşabilecek teşkilatların önünün açılması için verilen istifaları dahi kongreye bağlamaya çalışarak kendi kötü niyetlerine malzememe yaratmaya çalışanları kınıyorum” diye konuştu.

Kamuoyu üye sayısı üzerinden manipüle ediliyor

Kamuoyunun bazı yayın organları tarafından üye sayısı üzerinden manipüle edildiğini kaydeden Doğan, “Bir takım gerçek olmayan istifa sayıları ile dezenformasyon yaratılmasını ve partimizin üye sayıları üzerinden tartışma yaratılmasını doğru bulmuyorum ancak bu sayıları veren de üzerinde tepinen de biz değiliz. Zira bizler tek üye yapmak için yazın sıcağında kışın ayazında beklemiş ve bekleyen insanlarız. 1 istifa da 1000 istifa olsa da olsa bizim için aynı derece önemli ve üzücüdür. Elbette her bir üyemiz hele hele ki İlçe Başkanlığı gibi zorlu bir görevi ifa etmiş partililerimiz bizler için çok kıymetlidir. İstifalarını üzüntü ile karşılamak ile birlikte kararlarına saygı duyuyor kendilerine bugüne kadar ki hizmetleri için teşekkür ediyor ve bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum” dedi.

Kapımız istifa edenlere açık

İYİ Parti’nin kapısının partiye emek veren herkese açık olduğunu ifade eden Doğan, “İYİ Parti’mizin kurulduğu günden bu yana yaşanmış tüm zorlukları birlikte üstlendiğimiz, bugüne kadar emek vermiş ancak bazı nedenlerden dolayı istifa etme gereksinimi hissetmiş arkadaşlarımızın da kararlarına saygı duyuyor ve kendilerine başarılar diliyorum. Konuşmamın başında belirttiğim gibi istifa eden her bir arkadaşımıza kapımız her zaman açık olacaktır yeter ki partimize karşı eleştiri sınırlarını aşan, hakaretamiz ifadeler kullanmamış ve bin bir emekle büyüttüğümüz partimize zarar verecek tutum ve davranışlar içine girmemiş olsun. Bu kişiler , partimize zarar verenler, bu partiye fedakarca emek veren her bir partilimin emeğini hiçe sayanlar karşısında İl başkanı olarak bizzat beni bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

Hukuk önünde hesaplaşacağız

İYİ Parti’den istifa edip manipülatif açıklamalar yapan kimseler karşısında sessiz kalmayacaklarını söyleyen Doğan, “Kurucu Genel Başkanımızın istifası ve Olağanüstü Kurultayımızın ardından dahi seçilen Genel Başkanımız Sayın Müsavat DERVİŞOĞLU hakkında siyasi ahlaka uymayan söylem ve yorumlarda bulunan, gerek henüz istifa etmemiş olmasına rağmen gerekse partimizden istifa etmiş olduğu halde partimizden başkaca istifaları örgütleyen, kamuoyu nezdinde partimizi ve parti yönetimlerimizi manipülatif açıklamalarla tahrik, tağyir ve taciz edenlerin bu gayri ahlaki ve anti demokratik tutumları karşısında sessiz ve tepkisiz kalmayacağımızın ve bu kimselerle hukuk önünde de hesaplaşacağımızın da bilinmesini isterim” dedi.

İYİ Parti İzmir’in istifa karnesi: 400

İYİ Parti İzmir Teşkilatı’ndan istifa eden üye sayısını 400 olarak açıklayan Doğan, “Her dönem partilerin üye kayıtları açıktır, bunun dışında bu sayıların söylenmesini hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Sanki, ‘300 istifa oldu’ deyince biz buna üzülmüyormuşuz gibi anlaşılıyor. Bu bilgiler bizim mahrem bilgilerimiz ama ne yazık ki bunları birileri tarafından tartışmaya açıldığı için bunları merak etmeniz normal. Fakat yine de sayı paylaşmayacağım çünkü bu oyunu yaratmaya çalışanlar emellerine ulaşmış olacaktır. Üye sayımız 10 bine kadar çıkmıştı, göreve geldiğimde ise üye sayımız ciddi derecede düşmüştü. Sonrasında yaşanan gelişmelerle düşüşler olmuştu. Her partide üye artış ve düşüşü yaşanır. Seçim döneminde teşkilatlarımız seçim için çalıştığından yeni üye yapma çabasına girmedik. Şu an itibariyle bizim istifa eden üye sayımız 400 civarıdır. 20 binin üzerinde üye sayısı olan bir parti için bu normaldir. Bu bizim için çok üzücüdür ama istifalar nedeniyle ‘İYİ Parti bitti’ yaygarası koparacak kadar istifa yok” diye konuştu.

3 ilçedeki istifalar

İzmir’de 8-10 ilçenin istifa ettiği haberlerinin doğru olmadığını ve birilerinin algı yapmak için çabaladığını açıklayan Doğan, “Bayraklı’nın düşmüş olma ihtimali var. Menderes ve Tire ilçe yönetimleri seçimden önce istifa edeceklerini bildirmişti. Menderes ve Tire ilçelerimizde durum bundan ibarettir. Yeni gelecek yönetimlerin önünün açılması için istifa ettiler. Çok zor bir dönemde zor bir görevi yerine getirdiler. İzmir’de 8-10 ilçenin istifa ettiği haberleri var ki bunlar kesinlikle doğru değil. 3 ilçede de durum budur. İzmir’in istifalarla gündeme gelmesinin nedeni birilerinin bunu gündeme getirme çabasıdır. Bu, birilerinin yaratmaya çalıştığı bir algıdır. Sayın Dervişoğlu İzmir siyasetini bizden daha iyi bilen bir isimdir. İzmir’deki durumu da kendisi biliyor. Genel Başkanımızın bu konuda bir serzenişi olmadı” dedi.

O ismin istifası hakkında konuştu

İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı Kurucu Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın istifası hakkında da konuşan Doğan, “Yıldırım Ulupınar ne zaman kongre yapılsa ve beklentisine uygun bir sonuç çıkmasa istifa ediyor. Ben, onun siyasi tecrübesine göre uygun bir tavır içerisinde olmasını isterdim. Bizler İYİ Parti’yi kişiler üzerinden dizayn etmiyor ve konuşmuyoruz” diye konuştu.

Editör: Duygu Kaya