ÜMİT KARTAL/İZ GAZETE - Önceki dönem Karşıyaka Belediye Başkanı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, gazetemiz yazarı Gönül Soyoğul’a verdiği röportajda, “Karşıyaka’da başarılı olduğuma inanıyorum. Kendime notum 80’dir. Türkiye’ye örnek olacak pek çok iş yaptık orada. Bunların hepsi kalıcı izlerdi, herkesin yapamayacağı işlerdi” ifadelerini kullanmıştı.

Tugay: Bana biraz zaman tanıyın Tugay: Bana biraz zaman tanıyın

Tugay’ın bu sözlerine tepki, Karşıyaka Belediyesi emekçilerinden geldi. Belediyede çalışan memurların üye olduğu KESK’e bağlı Tüm Bel Sen Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Yöneticisi ve Karşıyaka Belediyesi çalışanı Fırat Belen, gazetemizin sosyal medya paylaşımını alıntılayarak, ironik bir anket yaptı.

Tugay Anketi 245

En çok oy hangi seçeneğe verildi?

Karşıyaka Belediyesi çalışanı ve sendikacı Fırat Belen, Tugay’ın "Karşıyaka’da başarılı olduğuma inanıyorum, kendime notum 80’dir’ ifadelerini alıntılayarak ‘20 puanı nereden kırmış olabilir?" diye sordu. 
Belen’in seçenek olarak ödenmeyen maaşlardan, sürgün ve mobinglerden, liyakat denen şeyi yerle bir etmekten ve çalışanlara yönelik soruşturma maddelerini belirlemesi ve en çok oyu ise ‘ödenmeyen maaşlar’ın alması dikkati çekti.

Aynı habere farklı platformdan onlarca cevap geldi.  

Ne olmuştu?

Karşıyaka Belediyesi önünde 18 gün art arda eylem yapılmıştı. Bu belediyelerde yapılan memur eylemleri açısından rekordu. Eylemler özellikle sosyal denge tazminatlarının ödenmemesi ve sendikal baskılar nedeniyle yapılmıştı.

Ödenmeyen maaşlarla ilgili Amerika’da bile pankart açılmıştı

Karşıyaka'daki işçilerin maaşlarının eksik ve zamanında yatırılmamasından dolayı eylemler Amerika'ya bile taşınmıştı. Beyaz Saray’ın önünde yeşil uzaylı kostümü giyenler ‘Türkiye İzmir Karşıyaka Belediyesi çalışanlarının parasını ödemiyor, yanınızdayız’ yazılı bir pankart açmıştı.

Tugay: Bana biraz zaman tanıyın Tugay: Bana biraz zaman tanıyın

Editör: Esra Seyirden