İzmir Kent Konseyi paydaşlığında, İzmir Kent Konseyi Kooperatif Çalışma Grubu koordinasyonunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Kent Konseyi işbirliği  ile düzenlenen "1. Üretici Kadınların Kooperatifleşme Öyküleri" isimli etkinlik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın eşi Öznur Tugay'ın katılımıyla Alsancak Dominik Caddesi'nde gerçekleştirildi. 

Etkinlik, İzmir Kent Konseyi'ni temsilen İzKK Yürütme Kurulu Üyesi Emine Gümüş'ün açılış konuşmasıyla başladı. Etkinlik kapsamında gazeteci yazar Semra İğtaç'ın moderatörlüğünde bir panel düzenlendi. Panelde konuşmacı olarak KEDV Kadın Kooperatifleri Programı Ağ Oluşturma ve Savunuculuk Koordinatörü Ayşe Temiztaş, Kadın Kooperatifleri, Yelki Kadın Kooperatifleri, Gümoz Turuncu Eller Kadın Kooperatifi, Urla Kadın Kooperatifi, Turna Kadın Kooperatifi, Çalışkuşu Kadın Kooperatifi ve F-Pagos Kadın Kooperatifi başkanları yer aldı.

Etkinliğe kooperatiflerden, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, basın mensupları ve yurttaşlar katıldı. Dominik Caddesi'nde kooperatiflerin açtığı stantlar İzmirliler tarafından yoğun ilgi gördü. Ayrıca, etkinlik kapsamında orkestra müzik dinletisi ve çeşitli atölyeler katılımcılarla buluştu.

Etkinlik, İzmir'deki kadın kooperatiflerinin hikayelerini ve başarılarını paylaşarak dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladı.

Kaynak: BÜLTEN