2. Uluslararası Mitoloji Film Festivali (UMFF) kapsamında bu yıl, bir de uzun metraj film senaryo yarışması yer alıyor. Türk mitolojisine ait öğelerle yazılmış senaryolar toplanmaya başladı. Son başvuru tarihi 1 Eylül 2024 olarak açıklandı. GAİN TV, yarışmada birinci olan senariste 50 bin TL para ödülü verecek. 3 Ekim tarihinde başlayacak festivalde kazananın ödülü, 6 Ekim’de Urla’da Necati Cumalı Anı Evi’nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.


 Festivalin senaryo yarışmasının jürisi şu isimlerden oluşuyor: Yazar ve senarist Doğu Yücel, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Parsa, Yapımcı ve senarist Kemal Kaplanoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Alper, Dr. Murat Bilgili, oyuncu, yönetmen Gürol Tonbul ve Dr. Murat Küçükhemek. Senaristler senaryolarını [email protected] adresine mail atabilirler. 
 
3 Ekim tarihinde İzmir Agora Antik Kenti’nde başlayacak ve 8 Ekim’de Klaros Antik Kenti’nde final yapacak festival, etkinliklerini 9 ve 10 Ekim’de de İstanbul’da sürdürecek. Uluslararası Mitoloji Film Festivali, alanında yerli ve yabancı filmleri bir araya getirirken; söyleşi, panel, gastronomi etkinliği, sergi ve müzik dinletisi yapılacak.

Festival Direktörü Gülşah Elikbank, GAİN TV Yönetim Kurulu Başkanı Ferat Bilgin ile yaptıkları görüşmenin ardından festivalin bu yıl Senaryo Ödülünü GAİN TV’nin verecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Elikbank, “Festivalimizin ikinci yılının çok daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşması için çalışıyoruz. Bu sene özellikle Türk mitolojisine ağırlık vereceğiz. Sinemanın en önemli ayağı olan senaryoları güçlendirmek ve mitoloji temalı filmler üretilmesini teşvik etmek istiyoruz bu yıl. GAİN TV’nin bu ödülü verecek olması alana önemli bir katkı sağlamış olacak” dedi. 

Kaynak: Bülten