Yavaş yaşam ve sakin şehirler kentler birliği olarak faaliyet gösteren Uluslararası Cittaslow Birliği’nin her sene düzenlemiş olduğu proje yarışmasında, Foça Belediyesi’nin ‘’Foçalıların Yolculuğu’’ (Journey of Phokaians) projesi, ülkemizin misafirperver kültürünü ve farkındalık bilincini dünyanın 33 ülkesinde ve 268 Cittaslow şehri arasında en iyi şekilde gösterdi.

Journey of Phokaians

Foça Belediyesi ve Ascea Belediyesi arasında, Foçalıların tarihteki yolculuğunun Avrupa Kültür Rotası olarak resmi ve uluslararası kabulü için Avrupa Konseyi’ne sunulan ‘‘Viaggio dei Focesi - Foçalıların Yolculuğu’’ Projesiyle Uluslararası Cittaslow Birliği'nden “Farkındalık, Eğitim ve Kültür Politikaları” dalında 5 üzerinden 4 puan alarak ödül almaya hak kazandı.

Avrupa Konseyi'ne sunulan “Foçalıların Yolculuğu” projesi (Viaggio dei Focesi) tarihi rotalar arasındaki bilinirliğini artırarak; turizm, ekonomi, eğitim ve kardeş kent iş birliği ile kentler arasındaki bağları güçlendirecek.

Foça, antik dönemdeki Phokaia’lı (Foçalı) denizcilerin Akdeniz’de kurduğu yerleşimlerden İtalya’daki Ascea ile kardeş şehir olmasıyla başlayan projeyle, Foçalıların Avrupa tarihine bıraktıkları izlerin Avrupa Kültür Rotası olarak akredite edilmesi hedefleniyor.

Projede tarihi rotanın dünyaya tanıtılmasının dışında ilgili kentler arasında turizmi geliştirme, öğrenci değişim programları ve ortak etkinlikler düzenlenmesiyle ilgili çalışmalarda yer alıyor.

Kültürlerimizin ve kardeşliğimizin en güzel yansıması

Foça Belediyesi’nin başarısı hakkında konuşan Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ‘’ Türkiye’deki 25 Cittaslow kentinden biri olan güzel Foça’mızın Cittaslow başarısı, hepimizin oluşturduğu dostluk bağları, tarih bilincimiz ve kültürümüzün köklerini arayışımızdandır. Verilecek ödül kültürlerimizin ve kardeşliğimizin en güzel yansımasıdır. Kentimizin cittaslow’a katılımında ve ödül alan projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.

Kaynak: Haber merkezi