Yiğit Sütcü- İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde bulunan Sığacık Mahallesi, hemen her mevsim turistlerin uğrak yerlerinden biri olmayı sürdürüyor. Marinadan Yunanistan’ın Samos Adası’na da seferlerin de mevcut olması mahalleyi daha da popüler hale getiriyor. Özellikle yerli turistlerin ilgi odağı olan mahallede, 3 yıldır aşılamayan bir Girlen krizi yaşanıyor.

Projesi hazırlanmıştı

Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta İz Gazete’ye konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 3 yıl önce projesini çizdirdikleri alanın, bomboş durmasından şikayetçi idi. Yetişkin, “Biz, bundan 3 sene önce, o alana yapmak için bir proje çizdirdik. Bu projeyi de Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nden uzmanlara çizdirdik. Açıkçası çok güzel bir proje idi. Yeşil alanların bol olduğu bir alan yaratmayı düşündük.” diye konuşmuştu.

Kaçak yapılaşmaya izin yok

Seferihisar Belediyesi, çözülemeyen kriz için bir adım daha attı. Önceki gün Girlen bölgesine gelen belediye yetkilileri, alanda bulunan tüm yapıları kaldırdı. Kaçak yapı ve seyyar satıcılara izin verilmeyeceğini ifade eden yetkililer, bu alanın halen belediye sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Esnaf da durumdan şikayetçi

3 yıldır atıl vaziyette bulunan alan, bölge esnafının da isyan noktasına gelmesine neden oluyor. İz Gazete’ye konuşan Sığacık Yakamoz Pansiyon ve Restoran’ın sahibi İhsan Aydın, yıllardır çözülemeyen krizin mahalleye zarar verdiğinin altını çiziyor. Aydın, “Bu nokta Sığacık’ın denizle buluştuğu nokta. Yıllardır kullanılmaz halde bulunuyor. İstediğimiz büyük, dev bir proje değil. Bir peyzaj çalışması yeterli olacaktır. Bildiğim kadarıyla daha önce bir proje çizilmişti. Onun hayata geçirilmesi sorunu çözecektir. Artık tüm bölge halkı, kim yaparsa yasın, bu projenin yapılmasını istiyor.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Yiğit Sütcü