120 yıldır Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 30 Ağustos'ta coşkuyla kutlanan Zafer Bayramı, 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Büyük Taarruz'u anmak amacıyla düzenlenen resmi ve ulusal bir bayramdır. Peki 30 Ağustos 2024 resmi tatil mi? Bugün resmi tatil mi?

30 Ağustos 2024 resmi tatil mi? 

1922 yılında Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında kazanılan taaruzun anıldığı 30 Ağustos ulusal bayram olarak kutlanmaktadır. Bu yıl cuma gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkemizde resmi tatil olarak kutlanan günler arasında yer almaktadır.

30 Ağustos resmi tatiller arasında yer alması nedeniyle 30 Ağustos 2024 Cuma günü resmi tatil olacaktır. Kamu çalışanları 30 Ağustos günü izinli olacakken ancak bu durum özel sektör için değişiklik gösterebilir. 

Ayrıca 2024 yılında 30 Ağustos cuma gününe denk gelmektedir. Böylece haftasonu çalışmayanlar, Cuma günü ile birlikte 3 gün izin yapma şansına sahip olacak.

30 Ağustos kamu kurumları tatil mi?

Resmi tatil olan 30 Ağustos günü banka, noter, hastane, PTT, belediye, valilik gibi kamu kurumları kapalı olacaktır. Ayrıca hastanelerin sadece acil bölümleri hizmet verecektir. İlaç satın almak isteyenler içinse nöbetçi eczaneler hizmet verecektir.

Kaynak: Haber merkezi