CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tahsis edilen iki aracın geri istendiği iddiaları gündemde yankı buldu. Bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlere göre, CHP Genel Merkezi’nin Kılıçdaroğlu’nun kullanımında olan bu araçları geri talep ettiği öne sürülmüştü. Ancak CHP, bu iddialara yönelik bir açıklama yaparak söz konusu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bilindiği üzere Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Kasım 2023 tarihinde genel başkanlık görevini Özgür Özel’e devretmişti ve yaklaşık 356 gündür bu araçları kullanmaktaydı.

CHP'den açıklama geldi

CHP İletişim biriminin açıklamasında, araçların Genel Merkez’in talebi olmadan iade edildiği ifade edildi. Ayrıca, iktidara yakın medya organlarında çıkan iddiaların aksine, araçların geri istenmediği vurgulandı.

Kılıçdaroğlu'nun araçları kendi isteğiyle iade ettiği kaydedilen açıklamada, "7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, Genel Merkezimiz tarafından sağlanan 2 aracın geri istendiği yönünde basında yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, "Söz konusu 2 araç, Genel Merkezimizin bir talebi olmaksızın iade edilmiştir" denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ