TFF 3. Lig’de şampiyonluk hedefiyle sezona başlayan her iki takımın istatistikleri adeta dudak uçuklatıyor. Altışar maça çıkan her iki takım, bu maçların beşini kazanıp birinde berabere kaldı. Her iki takım da aldığı sonuçların ardından 16’şar puanla zirvede yer alıyorlar.

Tek yumurta ikizi gibi

Karşıyaka ve Bursaspor, rakipleri ile oynadığı 6 maçta 12 gol atmayı başardı. Her iki takımın maç başına gol ortalaması 2.0 oldu. Sezon sonuna kadar şampiyonluk mücadelesi içerisinde olması beklenen iki kulübü puan sıralamasında ayıran tek bir unsur var. Bursaspor ligde henüz kalesinde gol görmezken Karşıyaka ise kalesinde gördüğü bir gole engel olamadı. Bu tek gol farkı ile Bursaspor haftayı lider kapatmayı başardı.  

Süper Lig’e özendiler

Her iki camia, gösterdiği başarılı form durumu ile adeta Süper Lig’e benzemiş durumda. Geçtiğimiz sezon Galatasaray ve Fenerbahçe benzeri yenilmezlik serileri yakalamış, sezon sonunda milimetrik farklarla Galatasaray ipi göğüslemişti. Bu durum Karşıyaka ve Bursaspor’un performanslarına bakıldığıda 3. Lig için de uzak bir ihtimal olarak görünmüyor. 

İlk maç Bursa’da

Öte yandan iki takım ligin 15. Haftasında Bursa da karşı karşıya gelecek, bu gibi yakın performanslarda takımların direkt rakibi ile oynadığı maçlar büyük önem taşıyor. İki takımın yoğun taraftar desteği olduğu da düşünülürse, karşılıklı oynanan maçların Türkiye gündeminde yer alacağını söylemek hiç de zor değil.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ