Kemalpaşa’nın Ulucak Beldesinde 'İbrahim-Hüsniye Özdurakoğlu Aile Sağlığı Merkezi' için geçen yıl temmuz ayında temel atma töreni gerçekleştirilmişti.

8 ayda tamamlandı

Daha önce Gülbahçe köyünde, içerisinde 112 Acil Servisi’nin de bulunduğu 18 odalı Aile Sağlığı Merkezi yaptıran Hayırsever İbrahim Özdurakoğlu, Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin de bir bölümünün yenilenmesine katkıda bulunmuş, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin atölyelerine CNC ve manuel torna tezgâhı bağışı yapmıştı. Özdurakoğlu, bu kez de nüfusu günden güne artan ve ihtiyacı karşılayamaz hale gelen Kemalpaşa Ulucak beldesine Aile Sağlığı Merkezi yaptırdı.

İsmini mezar taşında değil hayır kurumlarında yaşatıyor

Açılış töreninde konuşan Kemalpaşa İlçe Kaymakamı Musa Sarı, '14 bin kayıtlı hastanın bulunduğu Ulucak beldemizde 4 aile hekimiyle günde 250-300 hastaya sağlık hizmeti verilmektedir.  Ancak nüfusun hızla artması, mevcut aile sağlığı merkezinin kısıtlı imkânlara sahip olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uzun vadede yetecek 7 hekimli aile sağlığı merkezi planlandı. Yeni aile sağlığı merkezinin yapımını üstelenen İbrahim Özdurakoğlu, ismini mezar taşında değil, yaptırdığı hayır kurumlarında yaşatan bir büyüğümüz. Kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Özellikli sağlık tesislerimize bir yenisini daha ekliyoruz

İzmir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.M.Emre Erkuş da konuşmasında, İzmir’e kazandırılan özellikli sağlık tesislerinin yenilenmesi ile ilgili yapılan çalışmalara bugün bir tesisin daha eklenmesi nedeniyle bir araya gelindiğini vurguladı.

Erkuş, “Daha önce mevcut 4 Aile Hekimli Ulucak 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin ekonomik ömrünün tamamlanması, depreme dayanıksız olması nedeniyle ortaya çıkan yeni bir sağlık merkezinin ihtiyacı Hayırsever İbrahim Özdurakoğlu tarafından karşılanmıştır. Kendisine, sağlık alanında geçmişte ve bugün ilimize kazandırdığı yatırımlar için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Hayırsever İbrahim Özdurakoğlu da temel atma törenine katılan herkese teşekkür ederek yapılacak merkezin Ulucak halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

270 metrekare alan üzerine kuruldu

Yeni Aile Sağlık Merkezi’nin taban alanı 270 metrekare, kullanım alanı ise 653 metrekareden oluşuyor. 3 katlı Aile Sağlık Merkezinde 7 doktor görev yapabilecek. Aile Sağlık Merkezinde ayrıca acil müdahale odası, emzirme odası, mutfak, engelli ve engelsiz bay-bayan tuvaletleri, doğalgaz ve jeneratör de bulunuyor. Ulucak Beldesinde 'İbrahim-Hüsniye Özdurakoğlu Aile Sağlığı Merkezi' açılış tarihi Valilik makamı tarafından belirlenecek gün yapılacak.

Editör: Duygu Kaya