Ramazan Bayramı tatili başladı. Bayramın 9 güne çıkması ile birlikte vatandaşlar da tatilin keyfinin çıkarmaya başladı. Bayramda İzmir'de gezilecek yerleri sizin için derledik. İşte bayramda İzmir'de gezilecek yerler...


Urla'da bir gün

İzmir'e 35 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Birbirinden güzel koylarında berrak Ege denizinin sularına kendinizi bırakacağınız huzurlu tatilin adresi Urla, doğal güzellikleri, görülmeye değer tarihi yapıları, kendine özgü mutfağıyla Ege’nin dingin atmosferinde sizi ağırlamaya hazır. İzmir'in Urla ilçesine gidebilir hazır havalar da sıcakken deniz sezonunu açabilirsiniz. Urla Sokaklarını gezebilir, restoranlarda karnınızı doyurabilirsiniz.

İzmir'in gözdesi Seferihisar

İzmir'in gözde ilçesi Seferihisar'a gidebilir, Sığacık kalesinde gezebilirsiniz. Aynı zamanda Sığacık'ın renkli sokaklarında dolaşabilir bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Sığacık sokaklarında alışveriş yapabileceğiniz, ev yapımı ürünler alabileceğiniz çok sayıda yer bulunuyor. Aynı zamanda Akkum veya Akarca Plajı'na gidebilir, deniz sezonunu açabilirsiniz.


Balçova Teleferik'te İzmir'e tepeden bakın

Gidebileceğiniz bir başka yer ise Balçova Teleferik. Bakım çalışması biten ve 2 Nisan'da yeniden hizmete başlayan Teleferik, pazartesi günleri dışında diğer günler açık. Teleferiğe çıkıp, İzmir'e tepeden bakabilir, harika bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.


İnciraltı Kent Ormanı'nda piknik

İzmir'in en güzel piknik yerlerinden biri olan İnciraltı Kent Ormanı'na gidebilir, burada piknik yapabilir, bisiklete binebilir, doğa içinde uzun bir yürüyüş yapıp, sakinliğin keyfini çıkartabilirsiniz.

Foça'da unutulmaz bir gün

Üç tarafı denizle çevrili bir yarımada üzerinde kurulmuş olan Foça İzmir şehir merkezine 70 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Doğal bir liman konumundaki Foça adını Akdeniz Foku anlamına gelen Phokaia sözcüğünün değişmesiyle almıştır. Homeros’un Odysseia Destanı’ında adı geçen Foça tarihi mekânları, mavi bayraklı plajları, geleneksel evleri ve manzarasıyla her yıl hem yurt içinden hem de yurt dışından pek çok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Foça'da deniz kenarında yürüyüş yapabilir, çiçekli sokaklarını keşfedebilir, meşhur dondurmasından yiyebilirsiniz.


Büyüleyen manzara Gölcük Gölü

Tercih edeleceğiniz yerlerden biri de Ödemiş'te bulunan Gölcük Gölü. Göl kenarında uzun bir yürüyüş yapabilir, buralarda bulunan restoranlarda manzara eşliğinde yemek yiyebilir, büyüleyen manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz.

Hayalet Köy Lübbey'de sakin bir gün

İzmir'in hayalet köyü olarak bilinen köyü Lübbey'e gidebilir, terk edilmiş evlerin arasında fotoğraf çekinebilir, hayalet köyü keşfedebilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz