İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl da yerini alan Konak Belediyesi’nin standı ilk günden gördüğü ilgiyle fark yarattı. Standı ziyaret eden konuklar, fuarın bu yılki temasına uygun teknoloji deneyimleri ve İzmir’in kalbi Konak’ı tanıtan hediyelerle karşılanırken, Mutluluk Kahvesi köşesinde ise kendilerine ikram edilen çay ve kahve eşliğinde keyifli bir mola imkanı buldu.

Lozan Kapısı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşen açılışın ardından belediyenin standında fuar ziyaretçileriyle buluşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, vatandaşlarla sohbet ederek tüm İzmirlileri 93. İEF’ye ve Konak Belediyesi standına davet etti. Başkan Mutlu, “İzmir’imizin tanıtımında köklü bir yeri olan İEF’de Konak Belediyesi olarak bu yıl da yerimizi aldık. İlk günden itibaren standımıza yoğun ilgi gösteren tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Teknoloji alanında heyecan verici deneyimler sunan standımıza fuar boyunca tüm komşularımızı ve İzmirlileri bekliyoruz” dedi.

Teknoloji deneyimleri ilgi odağı oldu

Konak Belediyesi bu yıl İEF’nin de teması olan teknoloji alanında ziyaretçilere sunduğu deneyimlerle dikkat çekti. Stantta yer alan yapay zeka istasyonu ile ziyaretçiler yapay zeka teknolojilerinin günlük hayatta nasıl kullanıldığını deneyimleme fırsatı yakaladı. 3B baskı istasyonunda da baskısı yapılan Konak Belediyesi logosu ve minik oyuncaklar, diğer istasyonlarda düzenlenen yarışmaları kazanan misafirlere hediye edildi. Teknoloji meraklılarına hitap eden bir diğer istasyonda ise ziyaretçiler sanal gerçeklik (VR) gözlüğü sayesinde Smyrna Agorası’nın 2 bin yıl önceki canlandırmasını deneyimleyerek zamanda yolculuğa çıkma şansı yakaladı. Konak standı, teknoloji meraklısı büyüklerin yanı sıra çocukların da büyük beğenisini topladı.

‘Mutluluk’ köşesi çok beğenildi

Konaklıların yeni buluşma noktası olan ve ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken ‘Mutluluk Kahvesi’ de Konak standındaki yerini aldı. Fuarı ve Konak standını gezmeye gelen ziyaretçilere tasarımıyla dikkat çeken Mutluluk Kahvesi’nde ücretsiz çay ve kahve ikramında bulunuldu. İkramları atıştırırken aynı zamanda keyifli bir mola veren ziyaretçiler, kendilerine bu imkanı sağlayan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya teşekkür etti. Öte yandan belediye şirketi İZBEL’in fuar alanında kurduğu mobil mutfak da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Birbirinden lezzetli atıştırmalıkları uygun fiyatlarla ziyaretçilerle buluşturan mobil mutfak, fuar boyunca hizmet vermeye devam edecek.

Konak Belediyesi 93. İEF’ye hazır: Kent sanal gerçeklikle keşfedilecek

Kaynak: BÜLTEN