Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 2023 yılı üretimden satış kriterine göre belirlediği 100 büyük sanayi kuruluşu listesini açıkladı. Listede, üretimi ve merkezi İzmir'de olan firmaların Türkiye genelindeki üretim rakamları değerlendirmeye alındı. İzmir Çiğli, Aliağa ve Mersin’de kurduğu yüksek kapasiteli ve ileri teknolojiye sahip tesisleriyle Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşlarından Abalıoğlu Yağ, listede 8. sırada yer alarak bu sene de ilk 10’daki yerini korudu.

Abalıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Abalıoğlu, “Abalıoğlu Yağ olarak teknoloji ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlarla hem yem sektörünün lider ham madde tedarikçisi haline geldik hem de Türkiye'nin en geniş kapasiteli ve yüksek teknoloji ile donatılmış bitkisel yağ tesislerinden birini kurduk. Sahip olduğumuz bu altyapının bize kazandırdığı avantaj ile üretim ve ihracat atılımlarımızı gerçekleştirerek büyüyoruz. Bu sayede, Türkiye ekonomisine katkıda bulunurken global pazarda da Abalıoğlu Yağ markasını tanıtmaya devam ediyoruz. Yakın zamanda başta ‘İhracatın Yıldızı’ olmak üzere birçok başarıya imza attık. Bugün de ilk 10’daki yerimizi koruduğumuz bu liste ile faaliyetlerimizi Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından birisi olarak devam ettirmenin mutluluk ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Abalıoğlu Yağ

Abalıoğlu'nun sanayicilikteki köklü geçmişi ve deneyiminin bir sonucu olarak İzmir'de kurulan Abalıoğlu Yağ; işine gösterdiği özen, teknoloji ve insan kaynağına yaptığı yatırım sayesinde kuruluşundan kısa süre sonra Türkiye yem sektörünün lider hammadde tedarikçisi haline gelmiştir. Kurduğu ve geliştirdiği uluslararası ilişkiler sayesinde Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Abalıoğlu Yağ, insanların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesine katkıda bulunmak misyonuyla bitkisel yağ alanında büyük bir yatırım yapmıştır. İzmir Aliağa'da Türkiye'nin en geniş kapasiteli ve en yüksek teknolojisine sahip bitkisel yağ tesislerinden birini kuran Abalıoğlu Yağ, bu tesiste Abalı Yağ markasıyla ürettiği başta Ayçiçek Yağı olmak üzere bitkisel sıvı yağlar ile yemeklere değer katmaktadır.

Kaynak: Bülten