ABD'nin tanınmış rap sanatçılarından "Diddy" lakaplı Sean Combs, daha önce karşı karşıya kaldığı suçlamalara ek olarak yeni davalarla gündeme geldi. İşte detaylarıyla ABD'li ünlü rapçi Sean Combs kimdir? Diddy olayı ne?

ABD'li ünlü rapçi Sean Combs kimdir?

Amerikalı ünlü rapçi ve müzik yapımcısı Sean John Combs, sahne adıyla Diddy, müzik dünyasındaki başarısıyla olduğu kadar son dönemde adının karıştığı skandallarla da gündemde. Üç Grammy Ödülü sahibi Combs, Notorious B.I.G., Mary J. Blige ve Usher gibi yıldızları keşfetmesiyle tanınsa da, 2023 yılı itibarıyla kendisini ciddi suçlamalarla karşı karşıya buldu.

2023 yılının sonlarına doğru, eski sevgilisi Cassie Ventura'nın Combs'a cinsel saldırı suçlamasıyla açtığı multimilyon dolarlık dava, tarafların anlaşmasıyla mahkeme dışında çözüldü. Ancak bu dava, diğer benzer suçlamaların da ortaya çıkmasına zemin hazırladı. Kısa bir süre sonra, Combs'a 1991 ile 2003 yılları arasında işlediği iddia edilen suistimallerle ilgili üç ayrı dava daha açıldı.

Bu iddiaların ardından Combs'un birçok iş ortağı ve marka, sanatçı ile olan iş birliklerine son verdi. Skandallar büyürken, 2024 yılı Mart ayında Combs'un Miami ve Los Angeles'taki evlerine, İç Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında baskın düzenlendi. Bu baskınlarda ateşli silahlar ele geçirildi.

Combs, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederken, avukatı kamuoyuna yaptığı açıklamada müvekkilinin "suçlamalarla mücadeleden korkmayan bir savaşçı" olduğunu belirtti. Ancak olaylar bu noktada kalmadı. Eylül 2024'te, Combs haraççılık, zorla seks ticareti ve fuhuş amacıyla insan kaçırma suçlamalarıyla tutuklandı. Şu anda Brooklyn'deki Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde tutuluyor. Combs'un, aynı hapishanenin ekstra güvenlikli bölümünü, kripto para dolandırıcılığından hüküm giymiş Sam Bankman-Fried ile paylaştığı bildiriliyor.

Diddy olayı ne?

16 Eylül'de New York'ta gözaltına alınan Combs, şimdi de aralarında 16 yaşında bir çocuğun da bulunduğu altı kişinin cinsel saldırı ve istismar iddialarıyla yargılanacak. Federal mahkemeye taşınan davalarda, dört erkek ve iki kadın şikayetçi, 1995 ile 2021 yılları arasında yaşanan olaylar nedeniyle ünlü rapçiyi suçluyor. Davacılar, kadınlar için "Jane Does", erkekler için "John Does" takma adlarını kullanırken, iddialar arasında tecavüz, cinsel istismar ve zorla uyuşturucu verilmesi gibi ciddi suçlar yer alıyor. Kadın davacılardan biri, 1995 yılında Combs tarafından bir partide tecavüze uğradığını öne sürerken, erkek davacılardan biri 16 yaşındayken, 1998 yılında Hamptons'ta düzenlenen bir etkinlikte ünlü rapçi tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti.

Bir başka davacı, 2004 yılında bir üniversite öğrencisiyken Combs'un organize ettiği bir partide uyuşturucu almaya zorlandığını ve ölümle tehdit edildikten sonra tecavüze uğradığını ileri sürdü. Diğer bir şikayetçi ise 2006'da ünlü partilerinden birinde uyuşturucu verilerek cinsel saldırıya maruz kaldığını ifade etti. 2008 yılında ise bir erkek davacı, Manhattan'da bir mağazanın deposunda Combs'un kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ve kısa süre sonra işini kaybettiğini iddia etti. Son olarak, 2021'de gerçekleşen bir olayda mağdur, katıldığı partide içki içtikten sonra Combs ve kimliği belirsiz erkekler tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne sürdü.

Sean Combs, rüşvet, seks ticareti, zorla çalıştırma, kundaklama, şantaj, adam kaçırma ve uyuşturucu bulundurma suçlamalarıyla 16 Eylül'den bu yana New York’taki Metropolitan Gözaltı Merkezi’nde tutuluyor. Ünlü rapçi, sektördeki nüfuzunu kullanarak evinde düzenlediği ve "freak offs" olarak bilinen partilerde erkek ve kadınları cinsel ilişkiye girmeye zorlamakla suçlanıyor. Yapılan ev aramalarında uyuşturucu maddeler ve çok sayıda kayıt ele geçirilmişti. Daha önce kefalet talebi reddedilen Combs, tüm suçlamaları reddediyor. Ünlü rapçi hakkındaki davaların 5 Mayıs 2025 tarihinde görülmeye başlanması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ