FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen için ABD'nin New Jersey eyaletinde cenaze töreni düzenlendi. 20 Ekim'de hayatını kaybettiği açıklanan Gülen'in cenazesi, dört gün boyunca bir hastane morgunda bekletildikten sonra gömülmüştür. Paylaşılan fotoğraf kareleri sonucunda cenazeye katılanlardan birinin Adil Öksüz olabileceği öne sürülmüştür. Peki, Adil Öksüz kimdir? Adil Öksüz, Gülen'in cenazesine gitti mi?

Adil Öksüz, Gülen'in cenazesine gitti mi?

FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen için düzenlenen cenazeye katılım, kişiye özel QR kodlarla sınırlandırılırken, törene katılanların yüzlerini gizlemesi dikkat çekmişti. Bu durum, katılımcıların kimliklerini saklamaya çalıştıkları yönünde yorumlandı. Törenin en çarpıcı iddiası ise Gülen'in tabutunun başında duran kişinin, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan Adil Öksüz olduğu yönünde oldu. İçişleri Bakanlığı'nın kırmızı listede yer alan ve hakkında yakalama kararı bulunan Öksüz'ün, Gülen'in cenazesinde bulunması büyük yankı uyandırdı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbe komutanları ile sık sık görüştüğü tespit edilen Adil Öksüz, darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçmıştı. Türkiye Cumhuriyeti tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Öksüz için yakalanana 4 milyon TL ödül konulmuştu. Öksüz'ün Gülen'in cenazesinde ortaya çıkması, Türkiye'de yeni bir tartışma başlattı.

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, sosyal medyada dolaşan fotoğraflar sonucu Adil Öksüz'ün cenazede olabileceği belirtildi. Doğrulanmasa da, bu iddia Türk kamuoyunda büyük bir şok etkisi yarattı.

Adil Öksüz kimdir?

15 Temmuz darbe girişiminin sivil yöneticilerinden biri olduğu iddia edilen Adil Öksüz, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın en çok aranan teröristler listesinin kırmızı kategorisinde yer almaktadır. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin sivil yöneticilerinden biri olduğu iddia edilmektedir.

1967 Kahramanmaraş doğumlu olan Öksüz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Sakarya Üniversitesi'nde akademisyenlik yapan Öksüz, doktora tezini günümüzün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da yer aldığı bir jüri önünde savunmuştur. Temmuz 2016 darbe girişimine kadar üniversitede görevine devam eden Öksüz, evli ve 3 çocuk babasıdır. Eşi Aynur Öksüz ise ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşamaktadır.

Öksüz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltına alındıktan kısa süre sonra serbest bırakılmış ve o günden beri aranmaktadır. Darbe girişiminin ardından hakkında çok sayıda suçlama yöneltilen Öksüz, Türkiye'nin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ