Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 12 il için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Açıklamada, İstanbul, Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop illerinde bugün yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

Özellikle Çanakkale'nin Lapseki, Biga, Balıkesir'in Gönen, Erdek, Marmara, Manyas, Bandırma, Bursa merkez, Karacabey, Mudanya, Gemlik ilçeleri ile Yalova çevresinde de kuvvetli yağış ve gök gürültülü sağanakların görüleceği bildirildi. AFAD, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına risklerine karşı uyardı. Ayrıca, bu olumsuz hava koşulları sebebiyle ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı da dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Sel ve su baskınları uyarısı

AFAD yetkilileri, özellikle bu bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbir alması gerektiğini hatırlatarak, sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olunmasını istedi. Yağışların etkisi altındaki illerde bulunan yerel yönetimlerin ve vatandaşların da can ve mal güvenliği açısından tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Ani sel ve su baskını riski altında olan bölgelerde özellikle düşük kotlu alanlar ve nehir yatakları etrafında yaşayan vatandaşların yağış uyarılarını yakından takip etmesi önerildi.

Kaynak: İHA