Ünü yurt sınırlarını aşan Agamemnon Kaplıcaları, tedavi, dinlenme, konaklama ve eğlenceye yönelik modern tesislerin yer aldığı uluslararası bir merkez.Milattan önce 1200’lü yıllara dayanan Agamemnon Kaplıcaları ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Şifa kaynağı olarak bilinen bu kaplıcalar özellikle İzmirliler tarafından oldukça rağbet görmektedir. Peki, Agamemnon Kaplıcaları nerede? Agamemnon Kaplıcaları'na nasıl gidilir?

Agamemnon Kaplıcaları nerede?

İzmir'in ilçelerinden biri olan Balçova, Agamemnon Kaplıcaları'nın etkisiyle şifa dağıtan ilçe olarak bilinmektedir. İzmir'de yer alan bu kaplıcaların geçmişi milattan önce 1200’lü yıllara dayanmaktadır. Agamemnon Kaplıcaları’nın romatizmal hastalıklara, kireçlenmelere, fıtık ağrılarına, kemik hastalıklarına, kırık ve çıkıklara iyi geldiği bilinmektedir. Yolunuz Balçova'ya düşerse mutlaka ziyaret etmenizi önermekteyiz.

İzmir'in Balçova yer alan Agamemnon Kaplıcaları ile ilgili bir rivayete göre, Agamemnon’un bir kızı hastalık geçirir ve hızla vücudunda yaralar oluşur. Hekimler kızın hastalığına çare bulamaz. Agamemnon, kızının hastalığının ordusuna bulaşmasından korkarak kızını bugün Balçova Kaplıcaları olarak bilinen yere götürüp zincirlere bağlar. Kaplıcanın suyunu içip çamurlarına sürünen hasta kız 21 gün sonra ilginç bir şekilde hızla iyileşir.

Agamemnon Kaplıcaları'na nasıl gidilir?

İzmir’de yer alan Agamemnon Kaplıcaları'na gitmek için öncelikle Türkiye’nin çoğu yerinden ulaşıma sahip olan İzmir otogarına varabilirsiniz. İzmir, hem karayolu hem de demiryolu ve havayolu ile ulaşım seçeneği ile Türkiye’nin en geniş ulaşım ağına sahip şehirlerinden biridir. İzmir’e vardıktan sonra Balçova'ya giden çok sayıda otobüs bulunmaktadır.

Bunun dışında metro alternatifiyle direkt bir şekilde de Balçova’ya ulaşım sağlanabilmektedir. Balçova Metro İstasyonu, İzmir Metrosu'nun M1 (Kaymakamlık – Evka 3) Metro Hattı'nda yer alan ve 24 Şubat 2024'te hizmete giren yer altı metro istasyonudur. Konforlu bir şekilde ulaşım sağlamanıza olanak sağlar. 969 nolu hat ile de Balçova’ya toplu taşıma araçlarını kullanarak hızla ulaşabilirsiniz. Kendinize en uygun rotayı aşağıda yer alan haritadan oluşturabilirsiniz. 

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber Merkezi