Geçtiğimiz günlerde Manisa Futbol Kulübü, Aigai Antik Kenti’nden esinlenilerek tasarlanan deplasman formasını tanıtmış ve oldukça ilgi görmüştü. Aigai Antik Kenti’nde gerçekleştirilen forma çekiminde yeni transfer Moryke Fofana’ya yer verilerek taraftarlara iki sürpriz bir arada yapılmıştı. Günümüzde etkisini hala sürdüren Aigai Antik Kenti tüm Aiolis bölgesinin en sağlam kalmış kentidir. Aioller halkı tarafından kurulmuş ve Yunan medeniyetinin izlerini taşıyan Aigai kenti, Bouleterion (meclis binası), Macellum (meydan), Athena Kutsal Alanı, Agora (pazaryeri) ve Tiyatro'ya sahiptir. Yolunuz Manisa'ya düşerse bu antik kenti mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.  Peki, Aigai Antik Kenti nerede? Aigai Antik Kenti'ne nasıl gidilir?

Aigai Antik Kenti giriş ücreti

Antik dönemlerde ege bölgesindeki yaşamın izlerini taşıyan Aigai Antik Kenti’nde giriş ücreti alınmamaktadır. Tamamen ücretsiz olan Aigai Antik Kenti'ne Manisa'ya gittikten sonra ücretsiz bir şekilde giriş yapılabilmektedir. Haftanın her günü açık olan Aigai Antik Kenti'ni sabah 08.00 ile akşam 18.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Aigai Antik Kenti nerede?

Manisa'nın merkezinde bulunan Aigai antik kenti, Yuntdağı köseler mevkinde yer almaktadır. M.Ö. 2 bin yıl önce kurulmuş olan Aigai antik kenti’ne Manisa merkez'e geldikten sonra kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Manisa şehir merkezinden çıkarken Manisa Çevre Yolu’nu kullanarak Aigai Antik Kenti tabelalarını takip edebilirsiniz. Aioller tarafından inşa edilen Aigai antik kenti^nde Yunan kültürüne ait olan eserler yer almaktadır. 

Aigai Antik Kenti'ne nasıl gidilir?

Manisa ilçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan Aigai Antik Kenti’ne özel aracınızla varmak isterseniz Manisa çevre yolundan tabelalar aracılığı kolayca ulaşabilirsiniz. Hem şahsi araç hem de toplu taşıma ile kolayca ulaşılabilir bir konumda bulunan Aigai Antik Kenti’ne toplu taşıma aracıyla ulaşmak isterseniz Manisa’nın merkezinden Yunus Emre ilçesi minibüslerini tercih edebilirsiniz. Aşağıda yer alan harita yardımıyla kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz.

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber merkezi