Semra İğtaç- Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu’nun tüm illerde başlattığı, her Çarşamba günü bir Aile Sağlığı Merkezi (ASM) önünde basın açıklaması gerçekleştirerek sürdürdüğü eylem, vergi adaletsizliğine dikkat çekiyor.

İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Volkan Altan, İz Gazete'ye yaptığı açıklamalarda aile hekimlerinin vergi adaletsizliğine itiraz etmek amacıyla düzenledikleri eylemler hakkında bilgi verdi.

Eylem 20. haftasında devam ediyor

Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolunun başlattığı ve aile hekimlerinin de destek verdiği "Vergide Adaletsizlik" eylemi, 20 haftadır her çarşamba günü yüksek vergi kesintilerine karşı sesini duyurmaya devam ediyor. Dr. Volkan Altan, yıl sonuna doğru yüzde 35'lere çıkan yüksek vergi kesintilerinin, orta ve yüksek gelir düzeyindeki sanayi kollarından bile alınmazken, kamu çalışanı olan aile hekimleri ve tüm sağlık çalışanlarından kesilmesinin büyük bir adaletsizlik olduğunu belirtti.

Aile hekimlerinden adaletsizlik ve eşitsizliğe itiraz

Altan, bu nedenle başlatılan eylemde aile hekimleri olarak adaletsizliğe ve eşitsizliğe itirazlarını dile getirdiklerini vurguladı. "Vergide Adaletsizlik" eylemi ile gelir dağılımı konusunda yaşanan adaletsizliği ve çalışanların çoğunluğunun açlık sınırının altında ücretlerle yaşamaya mahkum edildiği bir toplumsal sorunu ifade ettiklerini söyledi.

Türkiye'deki vergi adaletsizliğine dikkat çekiliyor

Altan, Türkiye'de en zengin yüzde 10'luk kesimin servetin yüzde 70'ini elinde bulundururken, yüksek enflasyon ortamında alt ve orta gelirliden yüksek gelirlilere servet transferinin arttığını belirtti. Ayrıca, verginin alt ve orta gelirlilerin üzerine yıkılması ve ekonomik krizin faturasının sağlık çalışanlarına çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Bu durumun sürdürülemez olduğuna dikkat çekti.

Muhabir: Semra İğtaç