İzmir yaz aylarında plajları ile büyük ilgi görüyor. İzmir'de en çok ziyaret edilen plajlardan biri de Akkum Plajı. Peki Akkum Plajı nerede? Akkum Plajı'na nasıl gidilir?

Akkum Plajı, İzmir'in Seferihisar ilçesinde yer alıyor. Akkum plajında denizin suyu Seferihisar'ın diğer plajlarına göre biraz daha ılıktır.

Turkuaz renkli suyu ile yüzenlere keyifli anlar yaşatan Akkum'un kötü tarafı ise plajının küçük oluşudur.

Yaz aylarında sadece hafta sonu değil, hafta için de kalabalık olan Akkum Plajı, ücretsiz girebileceğiniz plajlardan biridir. Dilerseniz burada bulunan şezlonglardan kirayalabilir, dilerseniz de kendi sandalyenizi koyup oturabilirsiniz.

Akkum Plajı'nda tuvalet, duş ve kabin de bulunuyor. Aynı zamanda alışveriş yapabileceğiniz büfeler ve kafeler de mevcut.

Akkum Plajı nerede?

Akkum Plajı İzmir'in Seferihisar ilçesinde yer alıyor.

Akkum Plajı'na nasıl gidilir?

Akkum Plajı ile İzmir arası özel araçla 1 saat sürmektedir. Bunun için Seferihisar Sığacık yol ayrımından dönüş yapmanız gerekiyor. Sığacık'ın içinden geçtikten sonra devam edeceğiniz yol sizi Akkum Plajı'na götürecek.

Eğer toplu ulaşımla Akkum Plajı'na gitmek istiyorsanız da bunun için önce 975 veya 675 numaralı otobüslerle Seferihisar'a gelmelisiniz. Buradan da 640 numaralı otobüse veya minibüse aktarma yaparak plajın önünde inebilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz