Semra İğtaç- Alaçatı Gıda Topluluğu, çevreye duyarlı bir yaşam için organik atıkları kompost yaparak doğaya geri kazandırmayı hedefliyor. Topluluğun kurucularından Serap Yeşilsakız, kompost gönüllüleri ile birlikte geri dönüşüm malzemelerinden kompost kovaları yaptıklarını belirtti.  Atık yoğurt kovası kullanarak elde ettikleri kompost kovalarında evlerindeki organik atıkları biriktiriyorlar. Bu çalışma ile hem atıkların azaltılması hem de toprakların iyileştirilmesi amaçlanıyor. Yerel işletmelerin ve çevre dostlarının destekleri ile gerçekleştirilen bu faaliyet, çevreye duyarlılığın artması için örnek teşkil ediyor.

Yeşilsakız, İz Gazete'ye yaptığı açıklamada, Alaçatı Gıda Topluluğu’nun tarım ve hasat uygulamaları da dahil olmak üzere çeşitli çevre projeleri yürüttüğünü, amaçlarının daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam tarzı olduğunu ifade etti. Kompost çalışmalarının, çevredeki bireyler ve üreticiler için örnek teşkil etmesini umduklarını vurgulayan Yeşilsakız, toprağı koruyarak önemli katkı koymayı hedeflediklerini söyledi.
İzmir Çeşme’de yaşayan Serap Yeşilsakız, profesyonel iş yaşantısının ardından Alaçatı'ya yerleştiğini  belirterek, çevreye daha duyarlı ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek için bu faaliyetleri başlattıklarını söyledi. Gıda Topluluğu olarak küçük gruplar halinde tarım ve hasat uygulamaları yaptıklarını vurgulayan Yeşilsakız, kompost çalışmalarının da bu faaliyetlerin bir parçası olduğunu ifade etti. Geri dönüşüm malzemelerinden, yoğurt kovaları ve basit bir musluk sistemiyle işlevsel kompost kovaları yaptıklarını belirten Yeşilsakız, evlerde biriken organik atıkları bu kovalarla toprakla buluşturmayı hedeflediklerini aktardı. "Amacımız atıkları azaltmak, toprağı iyileştirmek ve doğaya olan borcumuzu geri ödemek" diyen Yeşilsakız, topluluğun yerel üreticileri ve yerel türleri korumak için de çeşitli çalışmaları olduğunu ekledi.

Muhabir: Semra İğtaç