SEMRA İĞTAÇ- Alaçatı'da yaz sıcağında serinlemek isteyen aileler, dondurma fiyatları karşısında zorlanıyor. Tek top dondurmanın fiyatı 75 TL'ye ulaşmış durumda. Maddi durumu yetersiz olanlar, sadece yarım top dondurma alarak 37 TL ödüyorlar.

Kalabalık aileler için bu durum daha da zorlaşıyor. Üç top dondurma alındığında, 225 TL gibi yüksek bir bedel ödeniyor. Bu, üç kişilik bir ailenin sadece dondurma için 675 TL harcaması anlamına geliyor.

Alaçatı'da başka bir dondurmacıda ise tek top dondurma 60 TL. Ancak bu fiyat da ailelerin bütçesini zorluyor. Üç çocuk annesi bir kadın, dondurma fiyatlarını öğrenince çocuklarına dondurma alamadan dükkandan ayrılmak zorunda kaldı. Yüksek dondurma fiyatları, ailelerin yaz keyfini gölgeliyor.

Dondurma satıcıları ise fiyatları savunarak, "Hem de Alaçatı'nın en iyi yerlerinden birinde" diyerek yüksek bedelin lokasyonun kalitesinden kaynaklandığını söylüyorlar. 

Ancak Ildır'da yazlığı olan Yusuf Beyazıt, Alaçatı'daki dondurma fiyatlarının abartıldığını ifade etti. Beyazıt, "Yalan söylüyorlar. Güzel bir top dondurma aldım, 100 TL. Külahla birlikte de 100 TL. Alaçatı'yı farklı göstermeye çalışıyorlar. 32 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum ve 9 yıldır burada tatil yapıyorum. Ildır köyünde yazlığımız var. Buradaki turizmi baltalama çabası olarak görüyorum. 600-700 liraya dondurma yok" dedi. Beyazıt ayrıca, yarım top dondurmanın da Alaçatı’da 37 TL'ye satıldığını belirtti.

Alaçatı'da dondurma fiyatları üzerine süren tartışmalar, turistlerin ve bölge halkının farklı görüşleriyle devam ediyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ