Aliağa'nın kalbinde bulunan Doğa Park, mavi ile yeşilin buluştuğu bir noktada 7’den 77’ye her yaş kesimine hitap ediyor. Parkta sosyal tesis, restoranlar, doğa yürüyüş ve koşu parkurları, engellilere özel alanlar, gözlem kulesi ve amfi tiyatro gibi bölümler ilgi çekiyor.

Aliağa’yı bir de buradan gözlemleyin!

27 metre yüksekliğindeki gözlem kulesi, ziyaretçilere Aliağa manzarasını seyretme imkanı sunuyor. Doğa Park, Aliağa'nın doğal güzelliklerini ve sosyal alanlarını bir arada sunan önemli bir destinasyon olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Aliağa Doğa Park nerede? Nasıl gidilir?

Doğa Park, Aliağa şehir merkezinde bulunuyor. Konak’tan 68 kilometre uzaklıkta olan parka özel araç ile 1 saatte ulaşmak mümkün. İzmir’den toplu ulaşım ile gelecekler için, İzmir Metro ve İZBAN aktarması ile Aliağa İstasyonu'na ulaşılabilir. İzban Aliağa Aktarma Merkezi’nden kalkan 837 ve 835 no’lu otobüslere ve o noktadan geçen şehir içi dolmuşlara binerek Aliağa Liman durağına gidebilirsiniz. Liman durağının ardından parka yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Arabası ile ulaşacaklar için otopark mevcut

Özel araçla gelenler için ise park çevresinde geniş otopark alanları mevcut. Aliağa Doğa Park’a ulaşmak için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Ulaşımı oldukça kolay olan buraya özel aracı ile ulaşacaklar yol tarifi oluşturarak kolaylıkla gelebilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ