Yiğit SÜTCÜ - Lige ilk saha maçı olan 24 Erzincanspor ile başlayan Altay, 0-0 berabere kalarak ligde ilk puanını almıştı. İkinci hafta deplasmanda Ankaraspor’u 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başaran siyah beyazlılar Kastamonu maçında ise evinde 2-0 mağlup olmuştu. 

Altay, TFF 2. Lig Beyaz Grup 5. Haftasında oynanan zorlu müsabakaya, Onur Efe, Deniz Kadah, Yunus Efe Sarıkaya, Mehmet Gündüz, Murat Uluç, Özgür Özkaya, Sefa Özdemir, Enes Yetkin, Ozan Evrim Özenç, Ali Kızılkuyu, Ceyhun Gülselam 11’i ile çıktı.

İlk yarıda iki taraf da etkili bir futbol ortaya koyamadı. Altay, maça etklili başlasa da dakikalar ilerledikçe tempo düştü. İlk yarıda daha çok pozisyon bulan takım ev sahibi Tuzlaspor konuk oldu. Tuzlaspor bu oyunun ödülünü dakika Gençer Cansev’in 37. dakikada bulduğu gol ile aldı. İlk yarı ev sahibinin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

İkinci yarı golle başladı

İkinci yarıya ise İzmir temsilcisi hızlı başladı Etkili bir oyun sergileyen siyah beyazlılar beraberlik golünü 49. dakikada Deniz Kadah ile buldu. Fakat siyah beyazlılar golün ardından skor üretemezken, 64. Dakikada Ünal Emre Durmuşhan’ın golüne engel olamadı. Maç bu golle 2-1 evsahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

Taraftar ilgi göstermedi

Sancaktepe Şehir Stadı’nda oynanan müsabakaya, Tuzlaspor taraftarlarının maça ilgi göstermediği görüldü. Genel olarak iç saha maçlarını boş tribünler önünde oynayan Tuzlaspor’da bu gelenek yine değişmedi. Maçı az sayıda Altay taraftarı izledi. Bu sonuçla siyah beyazlılar  4. haftayı 4 puanla 13. sırada tamamladı. Altay önümüzdeki hafta evinde Fethiyespor’u konuk edecek. 

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ