Yiğit SÜTCÜ- Yüzyılı aşkın tarihiyle İzmir'in en önemli takımlarından birisi olan Altay'da belirsizlik hâkim. Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig'de mücadele eden ve gösterdiği kötü performans sonucunda ligden düşen siyah beyazlılar, önümüzdeki sezonun kadrosunu kurmakta zorlanıyor. Sözleşmesi biten tüm oyuncular şehri terk ederken, ekonomik sebeplerle yeni transfer yapılamıyor.

Geçen sezondan daha zor

Geçtiğimiz sezona umutla başlayan Altay'da haftalar geçtikçe alınamayan puanlar ile birlikte kötü gidişat başlamıştı. Altay, Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda ezeli rakibi Göztepe'ye son dakika golüyle 1-0 mağlup olmasının ardından dikiş tutturamadı. Oynadığı hemen her maçı kaybeden siyah beyazlıların, ligin bitimine haftalar kala ligden düşmesi kesinleşmişti.

Yatırımcı arayışı sürüyor

Sportif başarısızlığın yanı sıra ekonomik anlamda da kötü bir dönem yaşayan Altay'da yatırımcı arayışları devam ediyor. Süregelen borçların ödenememesi sebebiyle kadro kurmakta zorlanan siyah beyazlıların çıkış yolu olarak gördüğü yatırımcı modelinde henüz somut bir adım atılamadı. Önümüzdeki sezonu da geçen sezon gibi geçirmek istemeyen Altay'da şu an için tünelin ucunda ışık görünmüyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ