Yiğit SÜTCÜ - Altay, TFF 2. Lig Beyaz Grup 4. Haftasında oynanan zorlu müsabakaya, Ozan Evrim Özenç, Sefa Özdemir, Onur Efe, Özgür Özkaya, Ceyhun Gülselam, Enes Yetkin, Mehmet Gündüz, Yunus Efe Sarıkaya, Arda Gezer, Erdem Özcan, Deniz Kadah 11'i ile çıktı.

Kalesinde gol görmemişti 

Lige ilk saha maçı olan 24 Erzincanspor ile başlayan Altay, 0-0 berabere kalarak ligde ilk puanını almıştı. İkinci hafta deplasmanda Ankaraspor’u 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başaran siyah beyazlılar Kastamonu maçına da mutlak galibiyet parolasıyla çıktı.

İlk yarıda son dakika golü 

İlk yarıda iki taraf da etkili bir futbol ortaya koyamadı. Altay, maça etklili başlasa da dakikalar ilerledikçe tempo düştü. Sıcak nedeniyle, orta hakem maçta uzun bir su molası vermek durumunda kaldı. İlk yarıda daha çok pozisyon bulan takım konuk Kastamonuspor oldu. Kastamonuspor son dakikada Ersen Aslıyüksek ile girdiği pozisyonu değerlendirerek devreyi 1-0 önde kapatmayı başardı. Bu gol Altay'ın bu sezon kalesinde gördüğü ilk gol oldu. 

Kastamonuspor ağır bastı 

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf konuk Kastamonuspor oldu. Üst üste pozisyonlara giren konuk takım, maçın 61. Dakikasinda Erhan'ın uzaktan attığı golle 2-0'ı yakaladı. İkinci gölün ardından Altay, uzun süre oyun kurmakta zorlanırken, konuk ekip önemli pozisyonlar buldu. Son dakikalarda toparlanan siyah beyazlıların 83. Dakikada bir topu direkten döndü.

Ligin ilk mağlubiyeti

Bu sonuçla Altay ilk mağlubiyetini alarak 4 puanda kaldı. Konuk Kastamonuspor ise 3'te 3 yaparak liderliğini sürdürdü. Siyah beyazlılar 3 maçta bir beraberlik, bir galibiyet, bir de mağlubiyet almış oldu. 

Sıcak hava olumsuz etkiledi 

Sıcak hava nedeniyle maça ilginin az olduğu gözlenirken, Alsancak Stadı'nda ışıklandırma arızası sebebiyle Eylül ayının sonuna kadar gece maçı oynanamayacağı öğrenildi. Bu durum oyun temposu kadar taraftarların ilgisini de düşürdü.

Narin unutulmadı 

Altay taraftarları tribünlerin yaklaşık yarısına yakınını doldururken, maç boyunca etkili tezahüratlar ile takımlarını destekledi. Siyah beyazlı taraftarlar hayatını kaybeden Narin'i de unutmadı. Taraftarlar stada "Madem kıyacaktınız, neden adını Narin koydunuz" yazan bir pankart açtı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ