Yiğit SÜTCÜ - TFF 2. Lig A Grubu’nda mücadele eden Altay, sahasında konuk ettiği Karaköprüspor’a 2-1 kaybetti. Oynadığı 8 maçın ardından 5 puanda kalan Altay ligde sondan bir önceki sıraya geriledi. Siyah beyazlılar, bu sonuçla üst üste 6. maçında da galibiyet yüzü göremedi.

Gökhan Karaaslan yönetiminde sahaya çıkan Altay, Ozan Evrim Özenç, Yusuf Tekin, Ceyhun Gülselam, Murat Berkan Demir, Enes Yetkin, Sefa Özdemir, Mehmet Nur Kaymaz, Onur Efe, Özgür Özkaya, Yunus Efe Sarıkaya ve Deniz Kadah 11’i ile sahaya çıktı. 

Maça yenik başladılar

Alsancak Stadı’nda oynanması planlanan ama maça 24 saat kala stat değişikliği yapılan maç İzmir Atatürk Stadyumu’nda oynandı. Maça iyi başlayamayan İzmir temsilcisi 4. rakikada İbrahim Halil Talay’ın golüne engel olamayarak 1-0 mağlup duruma düştü. Karşılıklı atakların gerçekleştiği ilk yarıda başka gol olmayınca devre bu skorla tamamlandı.

Karşılıklı goller 

İkinci yarıda gol ya da goller bularak maçı çevirmeye çalışan siyah beyazlılar, 72. dakikada Mustafa Berk Özköroğlu’nun golüne engel olamayınca 2-0 mağlup duruma düştü. Gole hemen Yunus Efe Sarıkaya ile yanıt veren siyah beyazlılar skoru 2-1’e getirmeyi başardı. Golün ardından beraberlik için yüklenen Altay, başka gol bulamayınca matan 2-1 yenik ayrıldı.

Tünelin sonunda ışık yok

Stat değişikliği ve alınan başarısız skorlar nedeniyle, siyah beyazlı taraftarlar maça fazla ilgili göstermedi. Ligde topladığı 5 puan ile 17. sıraya gerileyen Altay, ligde önümüzdeki hafta 1461 Trabzon FK deplasmanına gidecek. Eğer puan silme cezası da uygulanırsa siyah beyazlıları kara günler bekliyor olacak.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ