Yiğit Sütcü- TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Altay, iç saha maçlarında istediğini alamadı. Lige ilk saha maçı olan 24 Erzincanspor ile başlayan Altay, 0-0 berabere kalarak ligde ilk puanını almıştı. İkinci hafta deplasmanda Ankaraspor’u 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başaran siyah beyazlılar Kastamonu maçına da mutlak galibiyet parolasıyla çıkmış, fakat lider karşısında etkisiz bir görüntü sergilemişti.

İç sahada gol atamadı

Siyah beyazlılar, iç sahada oynadığı 180 dakika boyunca rakip fileleri havalandıramadı. Altay’ın iç sahadaki etkisiz oyununa hava sıcaklıklarının da etki ettiği düşünülüyor.  Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda elektrik arızası nedeniyle maçlar gündüz oynanıyor. Dolayısıyla futbolcular, sıcak hava nedeniyle istenen performansı gösteremiyor.

Bütün yaz boşa geçti

İç saha maçlarını Alsancak Stadı’nda oynayan Altay’ın yaz boyunca gerekli kontrolleri yapmadığı iddia edildi. Siyah beyazlı yöneticilerin, sezon başlamadan önce stadın aydınlatmasını denediği ve arızanın o zaman tespit edildiği öğrenildi. Tespit edilen arızanın giderilmesi için, tüm stadın elektrik aksamlarının değiştirilmesi gerekiyor. Bu sebeple eylül ayı bitimine kadar Alsancak Stadı’nda gece maçı oynanamayacak.

Oyunculara ödeme yapılmıyor

Altay’da bir kriz de oyuncular cephesinde yarışıyor. Önceki dönem borçları nedeniyle transfer yasağı bulunan siyah beyazlılarda, takım önceki dönemden kalan tecrübeli oyuncular ve genç takılardan gelen futbolculardan oluşuyor. Fakat özellikle bazı oyuncuların kulüpten ödeme alamaması sebebiyle mutsuz olduğu öğrenildi. Yediği hatalı goller nedeniyle taraftarın tepkisini çeken kaleci Ozan Evrim Özenç’in hiçbir ödeme almadığı, ekonomi sorunlarla boğuşurken sahaya kendini veremediği iddia edildi.

Muhabir: Yiğit Sütcü