2017 yılında açılan ve açıldıktan henüz 1 sene sonra 2018 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından ‘En İyi Kent Müzesi’ seçilen Gökçeada Kent Müzesi, adanın geçmişi hakkında bilgiler, özlü sözler ve objeleri barındırır. Bu değerli Gökçeada Kent Müzesi'ni yolunuz Çanakkale'ye düşerse muhakkak ziyaret etmelisiniz.  İşte adanın anıları burada gizli:  Gökçeada Kent Müzesi...

Anılar burada saklanıyor: Gökçeada Kent Müzesi

2017 yılında açılan bu Gökçeada Kent Müzesi, ziyaretçilerine adanın sosyal geçmişi hakkında derinlemesine bilgi sunmaktadır. Eski zamanlarda adadaki yaşamın izlerini deneyimlemek ve hayatın sadeliğine tanıklık edebileceğiniz büyüleyici bir müze olan Gökçeada Kent Müzesi ziyaretçilerini derinden etkilemektedir. Çanakkale tatilinizde ufak bir kaçamak yapmak isterseniz bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Gökçeada Kent Müzesi, 2018 yılında 'Tarihi Kentler Birliği' tarafından en iyi kent müzesi seçilmiştir. Gökçeada Kent Müzesi’nde Rumların yaşamına dair birçok malzeme ve fotoğraflar yer alır. Aynı zamanda Gökçeada Kent Müzesi’nde Türkiye'nin ilk palyaçosunun sahne kostümleri ve eşyalarının sergilendiği özel bir bölümde vardır.

Eski bir hamamın restore edilmesiyle ortaya çıkan Gökçeada Kent Müzesi, Gökçeada merkezde yer almaktadır. Cumartesi ve pazar günleri kapalı olan müzede hafta içleri, yaklaşık 40-45 dakikada tüm sergileri gezebilirsiniz. Adanın günlük yaşamına ve denizcilik tarihine ait bilgiler saklayan bu müze, deneyimlenmelidir. Gökçeada Kent Müzesi, ziyaretçilerine adanın geçmişine yolculuk etmesinde rehberlik etmektedir.

Gökçeada Kent Müzesi giriş ücreti

Gökçeada Kent Müzesi'nde açıldığı 2017 tarihinden beri sembolik denilebilecek bir ücret alınıyor. Güncel fiyatlandırmaya göre yetişkin 50 tl  Öğrenci ise 30 tl giriş ücreti ödüyor.

Cumartesi ve pazar günleri kapalı olan Gökçeada Kent Müzesi'ni hafta içi 09.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilirsiniz. 

Gökçeada Kent Müzesi nerede, nasıl gidilir?

Gökçeada Kent Müzesi'ne girmek için ilk önce Çanakkale İskelesinden pazartesi, çarşamba ve cuma günleri kalkan feribotla ya da Kabatepe İskelesinden her gün kalkan arabalı vapurla gökçeadaya ulaşmalısınız. Adanın eski hamamın restore edilmesi ile ortaya çıkmış olan Gökçeada Kent Müzesi , adanın merkezinde yer almaktadır. Gökçeada'ya vardıktan sonra kolay ve hızlı ulaşıma sahip merkezdeki bu müzeye en uygun rotayı aşağıdaki haritadan oluşturabilirsiniz;

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber merkezi