Ankara Belediyesi tarafından zabıta memuru alımı yapılacağı duyuruldu. İşte başvuru şartları ve tarihleri...

Ankara Belediyesi zabıta alımı yapacak: İşte başvuru şartları ve tarihleri 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere zabıta memuru alınacağı açıklandı. Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS puan türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alımı yapılacak. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan zabıta memuru alımı için başvuru şartları belirlendi. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 40. ve 48. maddelerine uygun olması gerekmektedir. Başvurular için genel şartlar arasında Türk vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum bulunmama ve belirli suçlardan hüküm giymemiş olma gibi koşullar yer almaktadır. Ayrıca, erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmamalı veya ertelenmiş olmalıdır.

Zabıta memuru adaylarının fiziksel şartları da önem taşımaktadır. Erkek adayların en az 1.67 metre, kadın adayların ise en az 1.60 metre boyunda olması ve boy-kilo oranlarının belirlenen sınırlar içinde bulunması gerekmektedir. Boy ve kilo ölçümleri, belediye tarafından başvuru evrakları teslim alınmadan önce yapılacaktır. Ayrıca adayların, sınav tarihinde 30 yaşını doldurmamış olması ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekmektedir.

Başvuru yapacak adaylar, ilgili unvan için gerekli öğrenim şartlarını taşımalı ve 2024 KPSS'den belirtilen puanı almış olmalıdır. Disiplin veya ahlaki nedenlerle kamu kurumlarından çıkarılmamış olma şartı da başvurularda aranmaktadır.


Ankara Belediyesi tarafından zabıta memuru alımı için başvuru süreci ve sınav detayları açıklandı. Adaylar, 03 Ekim 2024 - 11 Ekim 2024 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde başvurularını şahsen yapabilecek. Başvuru yeri, Ankara Altındağ'da bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı olarak belirlendi. Posta veya farklı yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek, eksik belgeli başvurular ise değerlendirmeye alınmayacak.

Zabıta memurluğu için sözlü ve uygulamalı sınavlar ise18 Ekim 2024 - 25 Ekim 2024 tarihleri arasında Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Sınavlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve mahalli idarelere ilişkin temel mevzuat konularını kapsayan sözlü bölüm ile mesleki bilgi, yetenek ve sportif dayanıklılığı ölçen uygulamalı sınavdan oluşacak. Sınavı belirtilen tarihlerde kaçıran adaylar sınav hakkını kaybedecekler.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ