Ankara'nın Akyurt ilçesinde öğle saatlerinde bir yatak fabrikasında çıkan yangın, çevre ilçelerden gelen takviye ekiplerin de katılımıyla hızla müdahale ediliyor. Fabrika çalışanlarının tahliye edildiği, can kaybının olmadığı bildirildi.
Akyurt ilçesinin Büğdüz Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde bulunan bir yatak fabrikasında öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Olayın hemen ardından yangına Akyurt İstasyonu itfaiye ekipleri ilk müdahaleyi yaparken, çevre ilçelerden takviye ekipler de sevk edildi.
Fabrika çalışanları tahliye edildi
Yangın sırasında fabrikada bulunan tüm çalışanlar tahliye edildi. Yetkililer, şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya ciddi yaralanma olmadığını açıkladı. Yangın sırasında fabrikada yoğun duman oluştuğu belirtiliyor.
70 personel ve 20 araçla müdahale ediliyor
Yangına müdahale eden ekiplerin sayısı hızla arttı. İtfaiye, 70 personel ve 20 araçla yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Ekipler, yangının yayılmaması için büyük çaba sarf ediyor. Yangının söndürülmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Başkan Mansur Yavaş olay yerinde
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, olayın ardından yangınla ilgili bilgi almak için yangının meydana geldiği bölgeye gitti. Yavaş, yetkililerden yangının gidişatı hakkında bilgi aldı ve müdahale çalışmalarını yerinde inceledi.