Yiğit SÜTCÜ- Her akşam yüzlerce kişinin yemek yediği Yeni Foça sahilinde, yaşanan masa sandalye krizi çözüme bağlandı.

Foça’da uygulanmıyor, Yeni Foça’da uygulanıyor

Yeni Foça'da yerel seçimlerin ardından; önce sahil tarafında bulunan masalar belediye ekipleri tarafından kaldırılmış ve kara tarafına alınmıştı. Bu defa da kara tarafındaki masaların kaldırılması esnafın sabrını taşırdı.

Dükkanların önünde iki sıra masa sandalye bulunan esnaflar, önceki gün yaşadıkları olayın ardından şok edici bir karar aldı. İki sıra masanın bir sırasının belediye ekiplerince kaldırılmak istenmesi üzerine, restoran sahipleri dükkanlarını tamamen kapattı. Bu karar Yeni Foça’da şok etkisi yarattı. Foça merkezde böyle bir uygulama yokken Yeni Foça’da olması da esnafı ayrıca rahatsız ediyor.

Zarar edeceksek neden açalım ki?

Bölgede bulunan restoranların sahipleri uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyledi. İz Gazete’ye konuşan işletme sahipleri, “Önceden kaymakamlık ile uyumlu bir şekilde çalışıyorduk. Seçimlerden sonra bu durum değişti, öne sahil tarafındaki masalar kaldırıldı. Şimdi de kara tarafındaki masalarımızı kaldırmak istiyorlar. İşletme başı en az 10 personel çalıştırıyoruz. Verdiğimiz kiralar belli, ödediğimiz vergiler belli. Bu şekilde zarar etmememiz mümkün değil. Bu sebeple bu durum çözülene kadar restoranları açmamaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

Acil toplantı düzenlendi

Yeni Foça’da yaşanan bu gelişmeler üzerine belediye acil bir toplantı düzenleme kararı aldı. Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın esnafları da çağırdığı toplantı saat 18.00’de Foça Belediyesi’nde başladı.

Güncelleme: Anlaşma sağlandı

Toplantı sonucunda taraflar 2024 yaz sezonu boyunca 2 sıra masa düzeni ile devam etme noktasında anlaştı. Önümüzdeki sezon için yeniden bir araya gelecek taraflar masadan mutlu ayrıldı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ