İngiltere’nin Lincolnshire şehrinde yaşayan 39 yaşındaki Amy Howland’ın at sevgisi, duyanları ve görenleri şok ediyor. Günümüzde Kraliyet Hava Kuvvetleri Çavuşu olan Nick ile ikinci kez yuva kuran Howland, ilk evliliğini ise at sevgisi nedeniyle sonlandırmış.

Atlarla çok fazla ilgilenmesi ve vakit geçirmesi nedeniyle eski eşi tarafından; “Ya ben, ya atlar” şeklinde yöneltilen soruyu atları tercih ederek cevaplayan Howland, at sevgisini şu şekilde anlatıyor:

“Beş yaşımdan beri ata biniyorum, ilk midillimi on yaşında aldım ve ilk kocamla tanıştığımda bir atım vardı ancak 2006'da öldü ve Jasmine'e sekiz yıl sonra sahip oldum. Zor zamanlarımda kurtarıcım oldu. Jasmine beni gördüğüne her zaman memnun oluyor ve kendimi kötü hissettiğimde -şu anda Nick'in işi nedeniyle yurt dışında olduğu için olduğu gibi- içgüdüsel olarak bunu anlıyor ve beni gördüğünde kucaklamak için koşarak yanıma geliyor.”

Atı için boşanmış

Atı Jasmine’e eski eşinden daha büyük bir bağlılık duyduğunu dile getiren Howland, “Ben henüz 19 yaşındayken aşık olmuş ve 26 yaşındayken evlenmiş olmamıza rağmen, giderek binicilikle ilgilenmemi istemediğini ve tüm dikkatimi ona vermemi istediğini hissetmeye başladım. Binicilik yaparken düşüp kolumu kırdığımda, 'Belli ki binicilikte çok iyi olmadığın için böyle olmuş' yorumunu bile yapmıştı" dedi.

Howland’ın söylediklerine göre eski eşi Howland’a, "O ata çok fazla ilgi gösteriyorsun ama bana yeterince ilgi göstermiyorsun. O gitmeli" demişti. Howland ise, bu cümleden sonra bir gelecekleri olmadığını anlayarak ondan boşanmıştı.

Bir daha olsa, bir daha yaparım

Boşandıktan bir süre sonra, bir erkek arkadaşı olan Amy, ilişkilerinde bu sefer daha dikkatli olduğunu ifade ederek şu sözleri kaydetti: “Flört işlerine geri döndüğümde, atlardan nefret edenlere karşı tetikteydim. Bir sosyal medya uygulamasında bir erkekle eşleştiğimde bana 'Atın sorun olacak mı?' ve 'Ona benden daha fazla ilgi gösterecek misin?' diye sorduğunda, ‘Evet!’ diye cevap verdim ve hemen eşleştim. Nisan 2022'de evlendik ve Jasmine'in her zaman benim önceliğim olacağını bilerek kırmızı halıda yürüdü.”

Howland, evlendiği eşi Nick’te ilk ilgi duyduğu özelliğin ‘polo’ sporu ile ilgilenmesi olduğunu söyledi. Howland, yeni evliliğiyle ilgili olarak, “Nick, Bir keresinde Jasmine'in biraz şişmanladığını ima etmişti ve ben de onu hemen uyarmıştım: 'Dikkat et, bu at için bir kocamı terk ettim, yine ederim!" dedi.

Ara sıra bunu kıskanıyorum

Amy'in eşi Nick, Howland’ın at sevgisine alıştığını dile getirerek, "Karınızın zor zamanlarında ona yardımcı olan bir hayvanla bağ kurmasını neden istemeyesiniz ki? Ama Amy ile birlikte dışarı çıktıklarında bir şeyleri kaçırdığımı hissediyorum. Jasmine'in Amy'e bu kadar iyi davranmasını kıskanıyorum. Atım Minnie'ye ne kadar bayılsam da, her seferinde Amy'yi seçerdim. Her ne kadar bunun tam tersi olmayacağını bilsem de, bunu kabullendim" sözlerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ