Semra İğtaç- ATA PARTİ İzmir İl Başkanı Sema Ünal, düzenlediği basın toplantısında partisinin hedeflerini ve programlarını açıkladı. Ünal, partisinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk yıllardaki değerlere ve ilkelere dönmeyi amaçladığını belirtti.

Cumhuriyetin değerlerine vurgu

Sema Ünal, ATA PARTİ'nin temel hedefinin Atatürk devrimlerini yeniden hayata geçirmek olduğunu ifade etti. Ünal, "Partimiz, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğu ilk yıllardaki fabrik ayarlarına dönmek üzere bir program oluşturmuştur" dedi. 

Yeni maarif modeline eleştiri

Sema Ünal, Yeni Maarif modeli hakkında da sert eleştirilerde bulundu. Ünal, "Yeni Maarif modeli, ümmetçi, şeriatçı ideolojiye göre yazılmış, millilikten tamamen uzak, siyasallaştırılmıştır. Biz bu programı ulusçu, akılcı, bilimci, atacı ideolojiye göre eleştiriyoruz ve reddediyoruz" ifadelerini kullandı. Ünal, Türk insanının, yaşadığı dünyanın normları düzeyinde mevcut potansiyelini değerlendirebileceği ve kendini ifade edebileceği katılımcı bir Türkiye'nin özlemini çektiğini vurguladı.

Kuruluş süreci ve hassas konular

Sema Ünal, partisinin kuruluş süreci hakkında da bilgi verdi. "Biz kuruluşumuzun üzerinden aşağı yukarı 8-10 ay geçti ama faaliyetlerimizi, örgütlenme çalışmalarımızı güçlendirebilmek adına  kendi içimizde yoğunlaştık. Özellikle ÇEDES dahil, Türkiye Yüzyılı Marif Müfredatı bizim son derece hassas olduğumuz konulardır. Zaten her şeyin başı eğitimden geçiyor" dedi.

Asimilasyon endişesi

Ünal, Türkiye Yüzyılı Marif modeli hakkında endişelerini dile getirerek, "Dikkat ederseniz Türkiye Yüzyılı Marif modeliyle aslında asimilasyon yapılmak, Türk milleti üzerine, Türk toplumu üzerine bir asimilasyon hedefleniyor. Biz bu asimilasyonun gerçekleşmemesi için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilim ve eğitimin önemi

Ünal, Türk devrim karşıtlarının artışına dikkat çekerek, "Türk devrim karşıtlarının büyüyüp çoğalıp Türkiye'yi ele geçirmeleri Atatürk'ten sonra yapılan katmalar yüzündendir. ATA PARTİ'nin hedefi, Atatürk devrimlerini bilimin ışığında yeniden hayata geçirmektir" diye konuştu.

Beş adımda güçlü Türkiye

ATA PARTİ’nin hedeflerini "beş adımda güçlü Türkiye" olarak tanımlayan Ünal, bu hedeflerin Türklük bilincini güçlendirmek, çağdaş demokrasiye ulaşmak, ilerici eğitimi yerleştirmek, sarsılmaz adaleti tesis etmek ve adil paylaşımı sağlamak olduğunu belirtti. 

Devrim hedefleri

Ünal, parti programının yeniden Türk devrimi başlığı altında oluşturulduğunu belirterek, "Yeniden Türk devrimi, gücünü çağdaş eğitim ve bilimden alan, ileri demokrasiyi ve toplumsal kalkınmayı benimsemiş, Atatürk'ün fikirleriyle aydınlanmış, güçlü Türkiye'ye kavuşmaktır" dedi. Ünal, beş büyük alanda devrim hedeflediklerini söyledi:

1. Çağdaş Devlet Devrimi
2. Çağdaş Eğitim Devrimi
3. Toplumcu Kalkınma Devrimi
4. İleri Demokrasi Devrimi
5. Bilgi Toplumu Devrimi

Sema Ünal, açıklamalarını bitirirken ATA PARTİ’nin Atatürk'ün devrim ve ilkelerini günümüz koşullarında yeniden hayata geçirmek için çalışacağını vurguladı.

Muhabir: Semra İğtaç