SEMRA İĞTAÇ - ATA Parti İzmir İl Başkanı Sema Ünal, Türkiye’de son dönemde yaşanan adaletsizliklerin toplumun vicdanını derinden yaraladığını belirtti. Özellikle İzmir’de iki kişinin açıkta bırakılan elektrik kabloları yüzünden hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, mahkeme başkanının kimsenin kusurlu olmadığını beyan etmesi, halkta büyük infial yarattı. Ünal, bu kararın, adaletin artık toplumun gözünde askıya alındığı izlenimini güçlendirdiğini söyledi.

Açıklamada, kara para aklama iddialarıyla gündeme gelen Polat çiftinin serbest bırakılmasına da dikkat çekildi. Ünal, bu kararların sadece adalet sistemine duyulan güveni değil, toplumun bütününe olan güveni sarstığını ifade etti.

"Adaletin olmadığı yerde ne ekonomik kalkınmadan ne de sağlıklı bir toplumdan bahsedebiliriz," diyen Ünal, mevcut hukuk düzeninin uygulanmaması ve yasaların üstünlerin çıkarlarına hizmet edecek şekilde değiştirilmesinin Türkiye’yi toplumsal bir cinnetin eşiğine getirdiğini söyledi. Ünal, adaletin sağlanamamasının sadece ekonomik krizlerle değil, aynı zamanda toplumsal huzursuzlukla da derinleştiğini belirtti.

ATA Parti İzmir İl Başkanlığı olarak adaletin yeniden tesis edilmesi gerektiğinin altını çizen Sema Ünal, hukukun üstünlüğünün yeniden inşa edilmesinin aciliyetine dikkat çekti. Ünal, halkın taleplerine kulak verilmesi ve mevcut sistemde yapılan yanlışların derhal düzeltilmesi çağrısında bulundu.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ