Semra İğtaç- Çeşme Alaçatı El Sanatları Çarşısı'nda, üretici kadınlar belediyenin sağladığı ücretsiz tezgahlarda el emeği göz nuru ürünlerini sergiliyor. Bu çarşının en dikkat çeken isimlerinden biri, şişeler üzerine dekopaj tekniğiyle yaptığı Atatürk portreleriyle büyük ilgi gören Bilge Tülek: "Atamıza ayyaş diyenler için bu şişelere çalıştım” dedi.

Çeşme Belediyesi’nin, Alaçatı değirmenleri karşısındaki Starbucks sokağında açtığı El Sanatları Çarşısı’nda satılan el işi ürünler yoğun ilgi görüyor. İz Gazete’ye konuşan Bilge Tülek, Atatürk’e "ayyaş" denmesine tepki olarak başladığı bu çalışmaların, sanat yolculuğunun dönüm noktası olduğunu ifade etti. Aslında bir estetisyen olan Tülek, halk eğitimde aldığı ahşap boyama kursu sayesinde sanata yöneldi. Emekli olduktan sonra Alaçatı’da hem takı hem de Atatürk portreleriyle süslediği şişeleri satışa sunan Tülek, bu şişelerde özel bir doku oluşturarak her bir eseri benzersiz kıldığını belirtti.

Gece pazarında Atatürk portreleri

Alaçatı’daki gece pazarında sanatıyla öne çıkan Tülek, pazarda birçok farklı ve güzel el sanatları ürününün yer aldığını vurguladı. Almanya’da yaşayan Türklerin, Atatürk portreli şişelerine yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Tülek, İzmirlilere de pazarın sunduğu zenginlikleri keşfetmeleri için çağrıda bulundu.

Üretici kadınlara büyük Destek

Çeşme Belediyesi’nin, üretici kadınlara sunduğu ücretsiz tezgâh imkânını büyük bir destek olarak nitelendiren Tülek, bu sayede kadınların emeklerini sergileyip kazanca dönüştürmelerinin önünün açıldığını belirtti. Bu fırsat, Alaçatı’da hem sanatı hem de kadın emeğini daha görünür kılıyor.”

Muhabir: Semra İğtaç