Batuhan KAYA/İz Gazete- İnşası devam eden Buca Metrosu’nun Köstebeği, Atilla Mahallesi’nin altından geçerken mahalledeki evlere zarar vermiş, birçok duvar çatlamış, pencere ve kapılar zarardan ötürü kapanmaz hale gelmişti. Atilla Mahallesi’ndeki evler için “tahliye kararı” çıktığı öğrenildi. Tahliye edilen vatandaşlar, 10 günlüğüne bir otele yerleştirildi ve binalardan Karot örneği alındı. Karot testinden çıkacak sonuçlara göre vatandaşların binası ya tamamen yıkılıp yeniden yapılacak ya da sadece hasar gören kısımlar sorumlu firma tarafından tamir edilecek.

Atilla Mahallesi sakinlerinden Asena Genç, konuya dair İz Gazete’ye konuştu. Genç, süreç hakkında, “Bize, ‘evi boşaltın, sizi otele yerleştireceğiz’ dediler. Kapıları kilitleyip, bekçi koyacaklarmış. Cumartesi günü eşim tekrar gitti, evlerden parça almışlar, 10 güne kadar test sonuçları çıkacakmış biz de onu bekliyoruz. Apartman sahipleri de evini bırakınca malını kaybedecekmiş gibi düşünüyor, bizim binamızda 8 daire var ve hepimizi göndereceklerdi ama komşularım gitmediler. Herkes, ‘resmi bir evrak gelmediği sürece evimizi terk etmeyeceğiz’ dediler” ifadelerini kullandı.

“Ortada resmi bir evrak yok”

Firma yetkililerinin resmi bir evrak olmadan vaatler verdiğini söyleyen Genç, şu ifadeleri kullandı:
“İlk seçenek ‘kolonlar sağlamsa duvarları yıkıp yeniden yapacağız’ dediler, eğer daha hasarlı ise ‘binayı yıkıp yeniden yapacağız’ dediler ama ne kadar doğru bilemiyoruz çünkü ortada resmi bir evrak yok.”

Muhabir: Batuhan KAYA