Ayhan Sinan Sicimoğlu, 25 Ağustos 1950'de Niğde'de doğdu. Türkiye’nin önde gelen perküsyon sanatçılarından olan Sicimoğlu, kültür ve gezi programlarıyla da tanınır. Latin müziği üzerine araştırmalar yaparak bu alanda önemli bir isim haline gelmiştir.

Eğitim  hayatı

Kayseri kökenli bir aileye mensup olan Sicimoğlu, Talas Amerikan Okulu ve Tarsus Amerikan Koleji'nde eğitim aldı. Hacettepe Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi'nde ekonomi eğitimi gören Sicimoğlu, üniversite sonrası fotoğraf ve film eğitimi için İngiltere'ye gitti. Roma'da moda fotoğrafçılığı yaparak dört yıl geçirdi. 1981'de Türkiye'ye döndü ve ardından New York'a yerleşti.

Müzik kariyeri

1970'lerde Mazhar Alanson, Fuat Güner, Özkan Uğur ve Galip Boransu ile birlikte ‘İpucu Beşlisi’ adlı funk grubunu kurdu. Bu grubun ‘Ele Güne Karşı’ adlı şarkısı, daha sonra MFÖ grubunun kült şarkılarından biri oldu. Grup dağıldıktan sonra Sicimoğlu solo kariyerine ağırlık verdi. ‘Peki Peki Anladık’ şarkısının kendisine ithaf edildiği Mazhar Alanson tarafından açıklanmıştır.

Seyyal Taner ile de bir süre çalıştı ve ‘Heyecanlı’, ‘Hop Otur Hop Kalk’ gibi şarkıların düzenlemelerini yaptı. Sicimoğlu, ‘Ayhan Sicimoğlu ile Renkler’ adlı kültür ve gezi programında Latin All Stars grubu ile perküsyon performansları sergiledi. Ayrıca Joy FM'de Latin Lover isimli radyo programını düzenledi ve Hürriyet Seyahat gazetesinde her pazar yazılar yazmaktadır.

Albümleri ve diğer çalışmaları

2006 yılında ‘Friends & Family’ adlı ilk albümünü çıkardı. 2011’de ise ‘En Estambul’ albümünü piyasaya sürdü. Albümde Armando Miranda, Rodigor Rodriguez, Burcu Güneş, Sibel Tüzün ve Esin İris gibi sanatçılar yer aldı.

Deniz tutkunu bir dalgıç olan Sicimoğlu, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı Başkanı olarak da görev yaptı. Kızı Ayşe Sicimoğlu opera-şan sanatçılığı yapmaktadır. Sicimoğlu, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce konuşabilmektedir.

Kitapları ve diğer projeleri

2018 - Hastasıyım
2013 - Renkli Masallar
2012 - İstanbul - Hayalden Gerçeğe Sözden Yazıya

Kaynak: HABER MERKEZİ