Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi. Görüşmede İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin ele alındığı belirtildi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay sosyal medya hesabından şu açıklamayı gerçekleştirdi: 

"Bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’la görüştük. Toplantıya; AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı, Bakan Yardımcısı Sayın Fatma Varank ve Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sayın Fatih Turan da eşlik etti.

Görüşmemizin ağırlıklı konu başlığı İzmir Körfezi’nde son haftalarda yaşadığımız çevre sorunları oldu. Büyükşehir Belediyemizin ve Bakanlığımızın yapması gerekenleri masaya yatırdık. Belediye olarak bakanlığımızdan beklentilerimizi dile getirdik.

Yaşanan durumla ilgili olarak yaptığımız karşılıklı durum değerlendirmesinde, bakanlık yetkilileri, bilim insanlarımız ve belediyemizin ortak yürüteceği bir süreçte kurumlar arası işbirliği ile çizilecek yol haritasını özenle takip etme konusunda bir fikir birliği ortaya çıktı.

Sayın bakanımızın konuya güven verici bir duyarlıkla yaklaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Ayrıca; AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’ya bu süreçte ortaya koyduğu sağduyu ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.

İşbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek

İzmir’in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sorunların çözümü için her zaman üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay ve AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’yı Bakanlığımızda kabul ettik. Can çekişen İzmir Körfezi için geçtiğimiz hafta İzmir’de, bilim insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığımız önemli toplantının sonuçlarını ele aldık. Bakanlığımızın ve bilim insanlarımızın tespitlerini değerlendirdik. Yerel yönetimlerin bu konudaki sorumluluğunu hatırlattık. Bilim insanlarımız, İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için yerel yönetimlerimizin uygulayacağı yol haritasını çıkarıyor. Bakanlık olarak yerel yönetimlerle istişare ederken, atılması gereken adımların da takipçisi olacağız."

Bakan Kurum, dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile görüşmüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ