İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör saldırısında şehit olanların sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı. Yerlikaya, toplam yaralı sayısının ise 22'ye çıktığını belirtti.

Saldırının ardından olay yerine birçok sağlık ekibi sevk edilirken, yaralılar ise Bilkent Şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Saldırıda hedef alınan şehitlerden TUSAŞ Kalite Kontrolcü Cengiz Coşkun ile TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada acil serviste müdahale edilen iki yaralı, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit oldu.

Bakan Yerlikaya: Saldırıyı büyük ihtimalle PKK’nın yaptı

Yaralıların tedavi altında olduğu hastaneyi ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, burada açıklama yaptı. 

Bakan Yerlikaya, "Şehit sayımız maalesef 5 oldu. Toplam yaralı sayımız 22, 7 yaralımız burada yatıyor. 1 yaralımız taburcu oldu, 2'si de taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 19 yaralımızın tedavi süreçleri 6 hastanede devam ediyor. 2 ağır yaralımız bulunuyor. Her birine geçmiş olsun diyorum.

TUSAŞ’ın önünde açıklama yapmıştım. 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ifade etmiştik. Kimlik tespit süreci devam ediyor. Bunlar belli olur olmaz kimliklerini ve hangi terör örgütünün yaptığının bilgilerini vereceğiz.

Milli Savunma Bakanımız açıkladı. Ancak, başından beri eylemin oluş stili ve izlediğimiz görüntüler büyük ihtimalle PKK’nın yaptığıyla ilgili öngörümüz bu. Alçak, hain terör örgütünü lanetliyoruz.  Terörün nefesini kesmekte kararlıyız. Ankaramıza, aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Şehit ve yaralıların kimlikleri belli oldu

Şehit ve yaralıların kimliği belli oldu. İşte şehit ve yaralıların listesi..

Sehi̇t Ve Yarali Listesi̇

Kaynak: İHA