Çiğli’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir katı atık depolama tesisindeki atık suların, çevre kirliliğine neden olduğu belirtildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde, atık suların İzmir Körfezi’ni besleyen Harmandalı Deresi’ne deşarj edildiği tespit edildi.

İzmir'in sokağında saklı sessiz tarih: Ağalar Konağı İzmir'in sokağında saklı sessiz tarih: Ağalar Konağı

Bu durumun, bölgedeki yoğun kokuya da sebep olduğu ifade edildi. Bakanlık, çevre kirliliği yaratan bu olaya karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 1 milyon 671 bin 844 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptığı paylaşımda, “Doğamızı koruma mücadelesi kararlılıkla sürecek” ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ