Çok sayıda hak sahibini ilgilendiren ve yıllardır çözümü beklenen arsa mağdurları sorunu, Balçova Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumunun gündemine geldi. AKP’li Meclis Üyesi Ümit Uslusoy, sorunun çözümü için önerge verdi.

Sorunun çözümü için her şeyi yaparız

Önerge üzerine konuşan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Öncelikle bu sorunun çözümü için her şeyi yapacağımı bilmenizi istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay da bizimle aynı görüşte. Ancak sorunların çözümü için yetkilerimiz sınırlı. Geçmişte hem Balçova, hem de Büyükşehir Meclisi bu konuda üzerine düşen kararlar almış. Ben seçildikten sonra uzun süredir devam eden bu sorunla karşı karşıya kaldım. Araştırdığımda hükümet yetkililerinin de bizimle aynı fikirde olduğunu ve sorunun çözümünü istediklerini gördüm” diye konuştu.

TBMM tarafından çözüm üretilmeli

Arsa mağdurları konusunda tapusu olanların da olmayanların da hakkını alması gerektiğini savunduklarını belirten Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizce burada herkes hakkını almalı. Tapusu olmayanların da hakkını alabilmesi için TBMM tarafından da çözüm üretilmesi gerekiyor. Biz bu sorunun çözümünü istediğimizi herkese anlatacağız. Başta tapusu olanların sorununu kesinlikle çözeceğiz. Bu konunu takipçisi olacağız ve gerekirse arsa mağdurları için kavga da ederiz.”

Desteğe teşekkür

Yiğit’in çözümcü yaklaşımı üzerine söz alan ve önergeyi veren AKP’li Meclis Üyesi Ümit Uslusoy, “Bu yaklaşımınız nedeniyle size teşekkür ediyoruz. Biz de AK Parti Grubu olarak milletvekillerimizin çözüme destek vermesi için elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Korcan Uçman da, çözümü desteklediklerini belirterek, “CHP Grubu olarak bu konunun çözümü için çabalıyoruz. Kesinlikle bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çözümde katkımız olacaksa elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız” diye konuştu. Konuşmaların ardından önerge hukuk ve imar komisyonlarına havale edildi. 

Kaynak: Bülten