Balçova Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı törende ilk olarak konuşan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İzmir Koordinatörü Güvenç Küçüktok: “UNDP olarak kadınların, gençlerin ve örneğin roman vatandaşlar gibi grupların istihdamına ve eğitimine öncelik veriyoruz. Adana, Diyarbakır ve İzmir bu alandaki çalışmalarımız için pilot iller seçildi. İzmir’de istihdama odaklandık.

Yoksulluk kırsalda olduğu gibi kentlerde de yaşanıyor. Bu nedenle bu eğitimler ve çabalar çok önemli. Bu dönem Balçova Belediyesi ile de güzel bir işbirliği yaptık. Teşekkür ediyoruz. Ortak amaçlar için yapacağımız daha çok iş olacak” diye konuştu. AÇEV Eğitmeni Şükran Varol da 7 haftalık, 14 konulu bir eğitimi tamamladıklarını belirterek, “Emeklerinden dolayı herkese teşekkürler. En büyük teşekkürü siz kadınlara etmek istiyorum. Tüm eğitimlere eksiksiz katılıp hayatımıza güzellikler kattığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Eğitimler devam edecek

Tüm katılımcı kadınları tebrik ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Onur Yiğit de, görev süresinde toplumsal gelişime odaklanan eğitimler gerçekleştireceklerini söyledi.

Yiğit, “Özellikle dezavantajlı, kırılgan gruplara yönelik eğitimler gerçekleştireceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalığı artırıcı çalışmalar yapacağız.Bundan sonra da UNDP, AÇEV ve benzeri kurumlarla birlikte daha iyi projeler yapmayı hedefliyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkürler” dedi. 18-33 yaş arası 11 kadının katıldığı eğitim programı, Teleferik Semt Evi’nde gerçekleşirken oturumlarda matematik, şiddet türleri ve eşitlik eğitimleri verildi. 

Kaynak: Bülten