Balçova Belediyesi bünyesinde hizmet veren kadın danışma merkezi, ilçede yaşayan kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki destek veriyor.
Belediye hizmet binası 7. Katında faaliyet gösteren merkeze Balçovalı tüm kadınlar, ister telefonla isterlerse de bizzat müracaat edebiliyor. Kadınların söz sahibi olduğu, kendilerini eşit hissettiği bir kent oluşturmak için çalıştıklarını belirten Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Kadınların yaşadığı sorunları yakından takip ediyor ve bu bilinçle çalışmalar yapıyoruz. Yaşadıkları sorunlara çözüm üreten bir kadın danışma merkezimiz var. Özellikle şiddet mağduru kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki destek sağlıyoruz. Bu çalışmalarımızı geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Hiç kimsenin Balçova’da kendisini sahipsiz hissetmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Kadın danışma merkezine hafta içi 455 20 00 numaralı telefondan ulaşılabileceğini ya da belediye binasına gelerek destek alabileceklerini belirten Uzman Psikolog Tuba Polat da, toplumsal cinsiyet eşitliğini ön planda tutan bir anlayışla kadınların sorunlarına çözüm bulma amacıyla faaliyet gösterdikleri bilgisini verdi. Polat, “Kadınlarımız çekinmeden bizleri arayıp yardım ve destek alabilirler” dedi. 

Kaynak: BÜLTEN