Balçova Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yıllık sürecinin planlandığı ve hedeflerinin belirlendiği stratejik plan, önümüzdeki Eylül ayı meclisinde oylanarak yürürlüğe girecek.

Belediye bürokratları ile bir araya gelerek stratejik plana son şeklini veren Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Detaylı bir çalışma ile hazırladığımız stratejik planın, Balçova’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Hazırlanmasında katkı koyan tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım bu planla 5 yılın sonunda hedeflerimize ulaşırız ve çok mutlu oluruz” diye konuştu. Planla ilgili bir sunum yapan Balçova Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Aslı Bulut da, sürdürülebilirliği ön planda tuttuklarını, iyi bir yol haritası belirlemenin dışında demokratik bir zeminde çalışma yaptıklarını ifade etti.

Stratejik plana masa başı doküman olarak bakmadıklarını belirten Bulut, şunları söyledi: “İçselleştirilmiş bir plan olmasını istedik. Muhtarlar ve STK’ların dışında bin 500 hemşerimizi kapsayan bir dış paydaş anketi gerçekleştirdik. Buradan önemli veriler elde ederken bu veriler bize çok yol gösterici oldu. Kurumsallaşmayı öncelerken amaç ve hedeflerimizi belirledik. Başkanımızın vizyonu doğrultusunda ilçemizi ulusal ve uluslararası alanda sağlık turizmi merkezi yapmak, en önemli hedeflerimizden biri oldu.” 

Kaynak: Bülten