Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD), Yenigün Gazetesi’nin Işıkçılar Cemaati’yle ilgili manşet haberine sansür uygulayan ve gazeteyi basmamakla tehdit eden İhlas Matbaacılık'a sosyal medya hesabı üzerinde sert bir tepki gösterdi.

BAMAD, basın ve ifade özgürlüğüne darbe niteliğindeki bu sansüre karşı gazetecilerle dayanışma içinde olduklarını ve omuz omuza mücadelenin sürdürüleceğini vurguladı. Öte yandan gazetelerin basım ve dağıtımı alanında tekelleşmeye de dikkat çekildi.

"Sansürün ve tehditlerin tam karşısındayız"

İşte BAMAD’ın açıklaması: 
“ Yenigün Gazetesi’nin Işıkçılar Cemaati’yle ilgili manşet haberine sansür uygulayan ve gazeteyi basmamakla tehdit eden İhlas Matbaacılık’ı kınıyoruz.
Basın ve ifade özgürlüğüne darbe anlamına gelen matbaa sansürüne karşı mücadele edeceğimizi ve gazeteci dostlarımızla omuz omuza olduğumuzu duyururuz.
Bu olay bizlere, Türkiye’nin demokrasisi ve özgürlükleri önündeki engelleri bir kere daha göstermesinin yanı sıra gazetelerin dağıtımı ve basılması konusunda yaşanan tekelleşme üzerine de düşünmemizi gerektiriyor.
Yapay zekanın bu kadar çok konuşulduğu günümüzde sansürcü zekalarla muhatap olmayı da medya düzeni adına zul sayıyoruz. 
Bağımsız gazeteciliğin yanında; sansürün ve tehditlerin tam karşısındayız.
Kamuoyuna saygılarımızla…
-Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD)”

Kaynak: HABER MERKEZİ