İzmir'in plaj ve koyları yaz aylarında tatilci akınına uğruyor. Bu koylardan biri de Baradan Koyu. Peki Baradan Koyu nerededir? Baradan Koyu'na nasıl gidilir?

Baradan Koyu

İzmir'in bakir birçok koyu ve plajı bulunuyor. Bu koylar genelde sessiz sakin bir tatil arayanların uğrak yeri oluyor. Baradan Koyu'da bu noktalardan biri. Ilık ve temiz bir suya sahip olan Baradan Koyu'nda deniz genelde çok berrak ve taşlık. Koy rüzgara kapalı bir alanda olduğu için de su yüzeyi oldukça dalgasız ve yüzmek için ideal. Çocuklu aileler için en güzel önerilerden biri olmaya aday. Bu koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden WC, duş, şezlong gibi imkanlardan mahrum kalacaksınız. Dolayısıyla hazırlıklı gelmenizde fayda var.

Baradan Koyu nerededir?

Baradan Koyu, İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunuyor. Koy Kuşadası'ndan Ahmetbeyli istikametine giderken solda kalıyor.

Baradan Koyu'na nasıl gidilir?

Baradan Koyu'na toplu taşıma ile gitme imkanı bulunuyor. İZBAN'a binip Selçuk İstasyonu'nda indikten sonra yürüme mesafesinde yer alan Selçuk Otogarı'na gidip Selçuk-Doğanbey dolmuşuna binerek Baradan Koyu'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz. 

Bu doğa harikası koya özel aracı ile gitmek isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Baradan Koyu'na kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aracınızı koydan yaklaşık 400-500 metre uzaklıkta bulunan bir noktada bıraktıktan sonra toprak yoldan devam ederek merdivenlerden inmeniz gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ