Urla’ya bağlı Barbaros köyü, bu yıl 23-24-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Oyuk Festivali'yle ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Köy muhtarı Barbaros Ersan, 2016 yılında başlayan bu festivalin köy kültürünü yeniden canlandırma, köyü tanıtma ve göç eden köy sakinlerini geri getirme amacıyla başlatıldığını belirtti. Ersan, festivalin tarımsal ürünler, el işleri ve yöresel lezzetler üzerine yoğunlaştığını ifade etti. Hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirten Ersan, tüm İzmirlileri ve Türkiye'nin dört bir yanından misafirleri festivale davet etti.

23 Ağustos cuma günü başlayacak olan Barbaros Oyuk Festivali'nin ilk gününde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Saat 10.00'da Stantların açılışıyla başlayacak olan 1. gün 21.45'te açık hava sinema film keyfiyle son bulacak.

24 Ağustos cumartesi günü gerçekleşecek olan Barbaros Oyuk Festivali'nin 2. gününde ise festival alanında çeşitli etkinliklerle vatandaşlar  eğlencelere doyacak. Saat 10.00'da Stantların açılışıyla başlayacak olan 2. gün saat 23.00'da sonlanacak.

Etkinliğin son günü olan 25 Ağustos pazar günü ise Barbaros Oyuk Festivali'nin son gününde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Saat 10.00'da Stantların açılışıyla başlayacak olan festival konserlerle devam edecek.

Barbaros Oyuk Festivali'ne nasıl gidilir?

Festival boyunca Barbaros köyüne ulaşım, 737 numaralı Urla-Kadıovacık hattı ile sağlanacak. Etkinlikler her gün gece saat 11'e kadar devam edecek.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ