Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, 9 Eylül gününün anlam ve önemine dair bir mesaj yayımladı. İzmir’in kurtuluşunu yaptığı yazılı açıklamayla kutlayan Denizli, 9 Eylül 1922 gününün yalnızca kurtuluşun günü olmadığını, aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandığı gün olduğunu ifade etti.

Başkan Denizli, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“26 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz’un 9 Eylül’de İzmir’in kurtarılması ile kesin zaferle sonuçlandığı gün bugün. Güzel İzmir’in, 102 yıl önce, 3 yıl 4 ay 24 gün süren düşman işgalinden kurtarıldığı yeniden doğduğu gün; kurtuluşun ve kuruluşun günü. 9 Eylül 1922, yalnızca İzmir’in Kurtuluşu’nun değil; aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandığı tarih. İzmir, o gün özgürlüğüne kavuşurken, tüm Anadolu’nun umutlarını da yeniden yeşertti.

Bugün Çeşme’mizde, güzel İzmir’imizin her köşesinde bu onurlu mücadelenin kahramanlarını saygıyla anıyor, onların bize bıraktığı emaneti daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, bu topraklar uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun! 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyorum.”

Kaynak: Bülten